Yozgat'a bayram uyarısı! Yoğunluk yaklaşık 10 kat artıyor

Yozgat'a bayram uyarısı! Yoğunluk yaklaşık 10 kat artıyor
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Başkanı İlhami Bakıcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uzun yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Başkanı İlhami Bakıcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uzun yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Bakıcı, bayram tatillerinde trafikte yaşanan yoğunluğun artması nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bakıcı, bayram tatillerinde özellikle dini bayramlarda trafik yoğunluğunun 10 kat arttığına dikkat çekerek, sürücülere uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını belirten Bakıcı, şunları dile getirdi:

"Bayramlar bizim en güzel günlerimizden. Ancak hatalı araç kullanmak ve kurallara uymamak sebebiyle bu güzel günler kabusa dönebiliyor. Trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz olabilir. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerde ani yağmurlar oluyor. Yoğun sıcaklar nedeniyle asfaltta erimeler meydana geliyor. Bu durumlar sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak temkinli araç kullanılması gerekiyor."

Bakıcı, uzun yola çıkacak sürücülere her 2 saatte bir 15-20 dakika mola vermelerini tavsiye etti. Bu molaların hem sürücülerin sağlığı hem de onları bekleyen yakınları için önemli olduğunu belirtti:

"Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini, hem kendi sağlıkları hem de onları bekleyen yakınları adına çok önemsiyoruz. Yorgunluk nedeniyle dikkat dağılabilir, trafik kazaları meydana gelebilir. Molalar, sürücünün dinlenmesi ve dikkatini toplaması için şart."

İlhami Bakıcı, sürücülerin emniyet kemerlerini sürekli takılı halde trafikte seyretmeleri gerektiğini vurguladı. Emniyet kemeri takmanın hayat kurtarıcı olduğunu hatırlatarak, trafikte seyir halinde olan tüm sürücülerin bu kurala uymalarını istedi.

Güneşin doğuşuyla beraber sürücülerde dikkat dağınıklığı olabileceğini belirten Bakıcı, sabahın erken saatlerinde yola çıkacak sürücülerin güneşin doğuşuna dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle sabah gün ışırken, güneşin yorgun sürücünün gözüne vurduğunda beyni uyku moduna geçtiğini ifade eden Bakıcı, şöyle konuştu:

"Özellikle sabahın erken saatinde, güneş doğarken ve güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli. Güneşin göze vurduğu zaman insan beyni dururmuş gibi kendini uykuya veriyor, hatta gözleri açık uyuyor. Bu durum çok tehlikeli. Eğer bu hususlara dikkat edilirse bayram hüsran olmaz, herkes kazasız belasız sevdiklerine ulaşır."

Bakıcı, bayram tatiline çıkmadan önce araç bakımlarının yapılmasının ve lastik kontrollerinin gerçekleştirilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Uzun yola çıkacak sürücülerin mutlaka araçlarının genel bakımını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bakıcı, lastiklerin hava basınçlarının doğru seviyede olmasının kazaları önlemede büyük rol oynadığını söyledi.

İlhami Bakıcı, sürücülerin yol durumunu ve hava koşullarını takip etmelerini de tavsiye etti. Yol çalışmaları, hava durumu gibi etkenlerin sürüş güvenliğini doğrudan etkilediğini belirten Bakıcı, yola çıkmadan önce bu bilgilerin kontrol edilmesinin kazaları önleyebileceğini kaydetti.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Kurban Bayramı boyunca trafik güvenliğini sağlamak amacıyla il genelinde çeşitli önlemler alacaklarını belirtti. Trafik denetimlerinin artırılacağını, sürücülerin kurallara uymalarının sağlanacağını ve gerekirse ceza işlemlerinin uygulanacağını söyledi.

Bayram tatilinin huzurlu ve kazasız geçmesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları, mola vermeleri, emniyet kemerlerini takmaları, güneşin doğuşuna dikkat etmeleri ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri büyük önem taşıyor. Tüm sürücülerin bu kurallara uymaları, hem kendi sağlıkları hem de onları bekleyen sevdiklerinin güvenliği için hayati önem arz ediyor. Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı'nın bu önemli uyarıları, bayram tatilinde kazasız, belasız bir yolculuk için rehber niteliğinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.