Yozgat Valiliği vatandaşlara uyarıların tek tek sıraladı

Yozgat Valiliği vatandaşlara uyarıların tek tek sıraladı
Yozgat Valiliği, vatandaşlara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Trafikte araç kullanımı, kadına yönelik şiddetle mücadele ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz aranması konularında yapılan açıklamalarla, toplumun bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Yozgat Valiliği, vatandaşlara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Trafikte araç kullanımı, kadına yönelik şiddetle mücadele ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz aranması konularında yapılan açıklamalarla, toplumun bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Valilik, trafikte seyir halindeyken motosikletlerin de diğer araçlar gibi trafikte yer aldığını hatırlattı. Açıklamada, “Değerli yol kullanıcıları, trafikte seyir halindeyken motosikletin de bir araç olduğunu, bu yolda hep birlikte olduğumuzu ve trafikte birbirimize saygının, hayata saygı olduğunu lütfen unutmayın” ifadelerine yer verildi. Bu çağrı, trafikte tüm kullanıcıların birbirine karşı hoşgörülü ve saygılı olmalarını vurguluyor.

Yozgat Valiliği, kadına yönelik şiddet ve taciz olaylarına karşı geliştirilen KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında da bilgilendirmede bulundu. Valilik açıklamasında, “KADES, kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına sunulmuş, acil durumlarda ilk akla gelecek resmi acil müdahale uygulamasıdır. Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indirebilirsiniz” denildi.

KADES uygulaması, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olup, şiddet gören veya şiddet görme riski taşıyan kadınlara hızlı bir şekilde yardım edebilmek amacıyla geliştirildi. Akıllı telefon kullanıcıları, uygulamayı indirip T.C. Kimlik Numaralarını girerek ve EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirebilirler. Bu sayede, acil durumlarda 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine hızlı bir şekilde ulaşarak yardım talebinde bulunabilirler. Uygulama, olay yerine en yakın polis ekibinin sevk edilerek müdahale edilmesini sağlanıyor.

Valilik, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin sadece acil durumlarda aranması gerektiğini hatırlattı. Yapılan açıklamada, “112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz meşgul etmeyelim! Sadece acil durumlarda arayalım! Tüm acil durumlar için tek numara 112, unutmayalım! 112 hayat kurtarır” ifadeleri kullanıldı. Acil durumlar için tek numara olan 112’nin gereksiz yere meşgul edilmesi, gerçekten acil durumda olan kişilere ulaşılmasını zorlaştırabilir ve hayati tehlikeler doğurabilir.

Kadın Destek Uygulaması (KADES), özellikle son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara hızlı bir şekilde yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda KADES’i kullanarak hızlı ve etkili bir şekilde yardım alabilirler.

Uygulama, kullanıcıların cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmasını sağlıyor. Bu sayede, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın polis ekibi yönlendirilerek hızlı bir müdahale gerçekleştirilir. KADES, kadınların ve çocukların güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynuyor.

Yozgat Valiliği’nin yaptığı bu uyarılar, trafikte dikkatli ve saygılı olmanın, kadına yönelik şiddetle mücadelenin ve acil çağrı merkezinin doğru kullanımının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Vatandaşların bu konularda bilinçlenmesi ve duyarlı olması, toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.