Yozgat, Sivas, Çorum, Kayseri ve Kırşehir'de geri sayım başladı! Aman zarar etmeyin

Yozgat, Sivas, Çorum, Kayseri ve Kırşehir'de geri sayım başladı! Aman zarar etmeyin
Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, yaklaşan hububat hasadı öncesinde çiftçilere önemli uyarılarda bulundu.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, yaklaşan hububat hasadı öncesinde çiftçilere önemli uyarılarda bulundu. Açıkgöz, hasat sürecinde dane kaybının en aza indirilmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle biçerdöver operatörlerinin dikkatsizliği nedeniyle ortaya çıkan kayıplara dikkat çekti.

Başkan Açıkgöz, yaptığı açıklamada, bazı biçerdöver operatörlerinin kar amaçlı olarak biçerdöver ayarlarını ihmal ettiğini ve hızlı hasat yaparak dane kayıplarına sebep olduğunu belirtti. Çiftçilerin bu kayıplar nedeniyle büyük zarara uğradığını ifade eden Açıkgöz, hasat zamanının önemine dikkat çekerek, çiftçilerin ürünlerinin zamanında hasat ettirilmesi ve biçerdöver sahipleri ile sözleşme imzalaması gerektiğini vurguladı.

ciftcilere-dane-uyarisi3.jpg

Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenen biçerdöver sürücü kurslarına katılmayan veya biçerdöver sürücü belgesi olmayanların kesinlikle hasat yapmamaları gerektiğini ifade eden Açıkgöz, belgeli sürücülerin bile hızlı hasat yaparak kayıplara neden olabileceğini dile getirdi. Bu durumun önlenmesi için biçerdöver sahipleri ile yapılan sözleşmelerin önemine değinen Açıkgöz, operatörlerin her tarla için biçerdöver ayarlarını doğru şekilde yapmaları gerektiğini söyledi.

Açıkgöz, alınacak önlemler sayesinde kayıpların azaltılacağını ve çiftçilerin daha fazla ürün elde edeceğini belirterek, ülke ekonomisinin de bu durumdan kazançlı çıkacağını ifade etti. Yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayan biçerdöver operatörleri hakkında yetkili kontrolörler tarafından kanuni işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

Çiftçilerin bu önemli süreçte dikkatli olmaları ve teknik detaylara özen göstermeleri gerektiğini hatırlatan Açıkgöz, herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi halinde verimli bir hasat sezonu geçirilebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.