Yozgat Bozok Üniversitesi’nde TEKNOFEST coşkusu! Düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde TEKNOFEST coşkusu! Düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu
TEKNOFEST 2024’te, Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri birçok farklı kategoride elde ettikleri başarılarla Bozok Teknoloji ve Başarı Ödülleri Töreni’nde ödüllendirildi.

TEKNOFEST 2024’te, Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri birçok farklı kategoride elde ettikleri başarılarla Bozok Teknoloji ve Başarı Ödülleri Töreni’nde ödüllendirildi. Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te yer alan üniversite takımları, inovatif projelerini tören öncesinde sergiledi.

odul-toreni-4.jpg

İnovatif Projeler Sergilendi


Törende, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve beraberindeki heyet, üniversite öğrencilerinin TEKNOFEST 2024’te başarı kazanan projelerini yakından inceleme fırsatı buldu. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Vali Özkan’ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Ulak Haberleşme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci, Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ve birçok akademisyen ile öğrenci katıldı.

odul-toreni-8.jpg

Milli Teknoloji Hamlesi Vurgusu

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, TEKNOFEST’te elde edilen başarıların üniversite adına gurur verici olduğunu belirtti. Yaşar, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi ve Yeni Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ilerlediğini ifade ederek, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bu başarıya katkıda bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitenin 80 takımla TEKNOFEST’e katıldığını ve 8 takımın ilk 10’a girmeyi başardığını vurgulayan Yaşar, bu başarının devam edeceğine inandığını söyledi.

odul-toreni-6.jpg

Ödüller Sahiplerini Buldu

Törende, TEKNOFEST 2024’te çeşitli kategorilerde dereceye giren takımlara başarı ödülleri takdim edildi. “Tarımsal İnsansız Kara Aracı” kategorisinde Türkiye 1.’si olan “IEEE Route 66” takımı, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” kategorisinde Türkiye 2.’si olan “AyaDor2024” takımı ve “Akıllı Ulaşım” kategorisinde Türkiye 5.’si olan “Gözcü” takımı ödüllerini aldı. Ayrıca “Yeni Dünya: Derin Uzay Kolonisi Fikir ve Tasarım” yarışmasında birinci olan “PERMİA” takımı da törende ödüllendirildi.

odul-toreni-2.jpg

İletişim ve Savunma Sanayii Katkıları

Ulak Haberleşme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci de törende yaptığı konuşmada, yerli ve milli haberleşme çözümleri üreten ULAK Haberleşme’nin çalışmalarına değindi. Bilgi güvenliğinin önemine vurgu yapan Tüfekci, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin TEKNOFEST’teki başarılarını tebrik etti. Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ise, gençlerin projelerinin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, üniversiteyi tebrik etti.

odul-toreni-3.jpg

Bozok Üniversitesi’ne Büyük Onur

TEKNOFEST 2024’te başarı sağlayan takımların ödüllerle onurlandırıldığı bu tören, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bilimsel ve teknolojik projelerdeki yükselen başarı grafiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Üniversite, ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü artırmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.