Vali Mehmet Ali Özkan'dan Yozgat'a mesaj

Vali Mehmet Ali Özkan'dan Yozgat'a mesaj
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, bayramların, dini ve milli duyguların en yoğun şekilde yaşandığı kıymetli günler olduğuna dikkat çekti.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, bayramların, dini ve milli duyguların en yoğun şekilde yaşandığı kıymetli günler olduğuna dikkat çekti.

Vali Özkan mesajında, “Huzurun, bereketin, hoşgörü ve kardeşliğin, paylaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günlerden birisi olan mübarek Kurban Bayramı’na erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, millet olarak dini ve milli duyguların yaşandığı kıymetli günlerdir. Geçmiş ile gelecek arasında ki güçlü bağdır” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, bayramların gelenek ve göreneklerin tazelenmesine vesile olduğunu belirterek, insanların birbirlerine yardım etme ve dayanışma duygularının bu özel günlerde daha da kuvvetlendiğini vurguladı. “Bayramlar, birlik ve beraberlik şuurunun güçlenmesine vesiledir. Mutlulukların, sevinçlerin, başarıların paylaştıkça arttığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalı, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşmalı, yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz” dedi.

Özkan, bayram vesilesiyle aile büyükleri, akrabalar, hasta, yaşlı ve yalnız vatandaşların ziyaret edilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Yetim, yoksul, kimsesiz ve çaresizlere yardım eli uzatarak, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamalıyız” şeklinde konuştu.

Bayram döneminde artan trafik yoğunluğuna da değinen Vali Özkan, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. “Bayram vesilesiyle aile ziyaretleri için trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın, bayramlarının güzel bir şekilde geçmesi için trafikte yaşanacak yoğunluğu göz önünde bulundurarak, tedbirli davranmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Yiğitler Şehri Yozgatlı hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzüne hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramımız mübarek olsun.”

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın yayımladığı bu mesaj, bayramın birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, insanların birbirine olan sevgisini artıran özel bir zaman dilimi olduğuna vurgu yapıyor. Özkan, bayramların aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ kurduğunu belirterek, herkesin bu manevi günleri en güzel şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Bayramda yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Vali Özkan, tüm Yozgatlıların ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.