Türkiye Diyanet Vakfı gönüllere dokunuyor! 8 bin 900 yetimin hamiliğini üstleniyor

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllere dokunuyor! 8 bin 900 yetimin hamiliğini üstleniyor
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yetimlerin barınma, eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği "Unutursan Yetim Kalır" projesi ile yurt içi ve yurt dışında binlerce yetime sahip çıkıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yetimlerin barınma, eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği "Unutursan Yetim Kalır" projesi ile yurt içi ve yurt dışında binlerce yetime sahip çıkıyor. Proje, özellikle sosyal adalet ve yardımlaşma anlayışını güçlendirerek, yardıma muhtaç çocukların yaşam standartlarını artırmayı hedefliyor.

tdv5.jpg

Yurt İçi Destekler

2021 yılında başlatılan kampanya ile TDV, yurt içinde 7 bin 804 yetime doğrudan destek sağlıyor. Genel Merkez aracılığıyla 20 ilde 606 yetime yardım ulaştırılırken, yerel şubeler vasıtasıyla 7 bin 198 yetime erişim sağlanıyor. Bu yardımlar, hayırseverlerin katkılarıyla yetimlerin barınma, eğitim, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılıyor.

tdv6.jpg

Yurt Dışı Destekler

TDV’nin yetim himayesi, sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor. 2024 yılı itibarıyla 12 ülkede toplam 1.096 yetime düzenli destek veriliyor. Afganistan, Suriye, Yemen, Lübnan ve Bangladeş gibi ülkelerde yürütülen projelerle, ihtiyaç sahibi çocuklar güvenli bir yaşam sürdürüyor. Ayrıca Somali, Tanzanya ve Afganistan’da yetimlerin eğitim ve barınma ihtiyaçları da karşılanıyor.

tdv8.jpg

Güvenli ve Sağlıklı Ortamlar

TDV, yetim çocukların sağlıklı ve güvenli ortamlarda büyümeleri için yurt dışındaki yetimhane inşa projelerine de imza atıyor. Afganistan, Tanzanya ve Zimbabve’de sürdürülen bu projelerle yüzlerce yetim, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanma imkânı buluyor. Bu çabalar, yetimlerin yaşam standartlarını yükseltmenin yanı sıra, toplumsal dayanışma bilincinin de gelişmesine katkı sağlıyor.

tdv3.jpg

Sosyal Gelişim Faaliyetleri

Maddi desteklerin yanı sıra TDV, yetimlerin sosyal ve manevi gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Vakıf, çeşitli etkinlikler düzenleyerek, bu çocukların kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyor. Ramazan ayında hayata geçirilen “Evimin Süsü Ramazan” projesi ile yetimlere hediye paketleri dağıtılırken, Kurban Bayramı’nda da ev ziyaretleri yapılarak, onlara bayram sevinci yaşatılıyor.

tdv7.jpg

Kırtasiye Desteği

Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla TDV, deprem bölgesi başta olmak üzere yurt içinde 2 bin yetime kırtasiye desteği sağladı. Yurt dışında ise Afganistan, Kamerun, Yemen, Somali ve Lübnan’da 2 bin 800 yetime çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Bu destekler, yetimlerin eğitim hayatlarına olumlu katkı sağlamayı amaçlıyor.

TDV’nin gerçekleştirdiği bu projeler, toplumun en savunmasız bireylerine umut ve destek olmayı sürdürerek, “Unutursan Yetim Kalır” sloganıyla dayanışma ruhunu pekiştiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.