Türkiye Diyanet Vakfı gönüllere dokundu! Milyonlarca kişiyi sevindirdi

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllere dokundu! Milyonlarca kişiyi sevindirdi
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayında gerçekleştirdiği yardımlarla Türk milletinin gönüllü katkılarıyla 2 milyonun üzerinde kişiye ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayında gerçekleştirdiği yardımlarla Türk milletinin gönüllü katkılarıyla 2 milyonun üzerinde kişiye ulaştırdı. TDV Genel Müdürü İzani Turan, Ramazan sürecinde yapılan yardımların detaylarını paylaştı.

tdv-ramazan-yardimlari-2.jpg

Turan, bu yılki Ramazan yardımlarının temasının "Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin" olduğunu belirtti. Önceliklerinin deprem bölgeleri ve Filistin olduğunu vurgulayan Turan, Türkiye genelinde 1003 şube aracılığıyla 81 ilde ve yurt dışında 76 ülkede 368 bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını açıkladı.

tdv-ramazan-yardimlari-14.jpg

Vakfın misyonunun, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak olduğunu dile getiren Turan, geçen yılın büyük bir kısmında deprem bölgelerine odaklandıklarını ve bu yıl da önceliklerinin aynı olduğunu söyledi. Yardımların 354 milyon TL değerinde olduğunu ifade eden Turan, Türk milletinin desteğinin her geçen gün arttığını ve bu yardımların birçok insanın hayatına dokunduğunu belirtti.

tdv-ramazan-yardimlari-2-001.jpg

TDV'nin Ramazan programı kapsamında yurt içinde 6 bin gıda paketi, 85 bin 190 alışveriş yardım kartı ve 23 bin 640 bayramlık kıyafet dağıttığını belirten Turan, yurt dışında da 154 bin 417 gıda paketi, 279 bin 850 iftar-kumanya paketi ve 15 bin 300 bayramlık kıyafetin mazlumların yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Turan, Türk milletinin yardımseverliğinin herkesi etkilediğini ve bu yardımların toplumda büyük bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı. Afetler ve savaşlar nedeniyle milyonlarca insanın mağdur olduğunu hatırlatan Turan, bu zor zamanlarda Türk milletinin duyarlılığının arttığını ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ettiğini söyledi.

tdv-ramazan-yardimlari-4.jpg

Son olarak Turan, TDV'nin Ramazan programı kapsamında toplamda 2 milyon 46 bin kişiye ulaştıklarını ve bu sayede milyonlarca insanın hayatında dokunduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.