Tanju Özcan'ın sözleri Bolu'da yaşayan Yozgatlıları ayağa kaldırdı! Yozgat'tan ve Konya'dan özür dileyeceksin

Tanju Özcan'ın sözleri Bolu'da yaşayan Yozgatlıları ayağa kaldırdı! Yozgat'tan ve Konya'dan özür dileyeceksin
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Yozgat ve Konya’yı hedef alan "çöp" paylaşımı, Bolu’da yaşayan Yozgatlılar tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Yozgat ve Konya’yı hedef alan "çöp" paylaşımı, Bolu’da yaşayan Yozgatlılar tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Bolu Yozgatlılar Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Demirel, yaptığı basın açıklamasında Başkan Özcan’ın ifadelerini "haksız ve mesnetsiz" olarak nitelendirdi.

"Haksız ve Mesnetsiz Bir Saldırı"

Mustafa Demirel, Özcan’ın sosyal medya üzerinden kullandığı "Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü!" ifadeleriyle Yozgat’ı hedef almasını kınadı. Demirel, “Bu tür yakışıksız ve rencide edici ifadeler, toplumda ayrışmayı körüklemekten başka bir amaca hizmet etmemektedir” dedi. Ayrıca, yerel yöneticilerin kapsayıcı ve birleştirici bir dil kullanmaları gerektiğini vurguladı.

indir.png

Yozgat’ın Milli Değerleri ve Birlik Vurgusu

Demirel, Yozgat halkının milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını seven bir topluluk olduğunu belirterek, “Yozgat; Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı’na kadar her mücadelede en ön saflarda yer almış kahraman insanların diyarıdır” ifadelerini kullandı. Bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Demirel, Yozgatlıların birlik ve beraberliğe her zaman sahip çıktıklarını vurguladı.

Bolu’da Kardeşlik ve Hoşgörü Çağrısı

Bolu’da yaşayan Yozgatlıların, Türkiye’nin her köşesinde kardeşlik, barış ve hoşgörü ortamını savunduğunu ifade eden Demirel, “Huzur ve güven içinde yaşama hakkımız var. Siyasetçilerin, bu hakkı zedeleyen ve toplumsal barışı tehdit eden ifadelerden kaçınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Özcan'dan Özür Talebi

Demirel, Başkan Özcan’ın Yozgat ve Konya halkından özür dilemesini talep ederek, “Bölücü dilin farkına vararak kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde, bu konuyu hukuki ve toplumsal zeminde takip etmeye devam edeceğiz” dedi. Yozgatlıların, nerede yaşarlarsa yaşasınlar memleketlerine olan sevgilerini asla yitirmeyeceklerini vurguladı.

Birleştirici Dil ve Hoşgörü Dileği

Son olarak Demirel, Başkan Özcan’a ayrıştırıcı ifadeler yerine birleştirici ve yapıcı bir dil kullanma çağrısında bulundu. “Tüm Bolu halkına da hoşgörü, saygı ve birlik içinde bir yaşam diliyoruz. Yozgatlıların hakkını savunmaya her zaman hazırız” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.