Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın iğrenç ifadesine karşı Yozgat tek yürek oldu! Vatandaşlar da tokat gibi cevaplar veriyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın iğrenç ifadesine karşı Yozgat tek yürek oldu! Vatandaşlar da tokat gibi cevaplar veriyor
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya üzerinden Yozgat ve Konya’yı hedef alan ifadeleri, Yozgatlı siyasilere büyük tepki çekti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya üzerinden Yozgat ve Konya’yı hedef alan ifadeleri, Yozgatlı siyasilere büyük tepki çekti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya paylaşımı, Yozgatlı siyasetçiler arasında infial yarattı. Özcan, bir vatandaşın Bolu’da çöp atması nedeniyle kesilen ceza hakkında yaptığı açıklamada, “Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Yozgat ve Konya’yı hedef alması nedeniyle Yozgatlı siyasilere sert tepkilerle karşılandı.

tanj.png

Siyasilerden Ortak Tepki

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, Bolu Belediye Başkanı Özcan’a karşı sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Şahan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sayın Bolu Belediye Başkanı! Havası sert, insanı mert Şehitler ve Yiğitler Diyarı Yozgat’ımız hakkında yaptığınız yersiz açıklamayı kınıyorum. Küçük sosyal medya şovlarınızı Anadolu’muzun şehirlerini alet etmeden sürdürmenizi temenni ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-10-19-at-120450.jpg

Akgül de Özcan’ın ifadelerine yanıt vererek, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın şehrimize yönelik mesnetsiz sözlerini şiddetle kınıyorum. Kendini bilmez birilerinin yaptığı davranışı yine kendini bilmez bir söylemle ifade etmeyi bir akıl tutulması olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

yozgatli-siyasilerden-sert-tepki-1.jpg

Belediye Başkanı Arslan'dan Sert Cevap

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Tanju Özcan’ın açıklamalarına karşılık olarak, “Yozgat’ı ve Yozgatlıyı şovlarına alet etmeye kalkma” ifadelerini kullandı. Başkan Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sen işine bak biz işimize bakalım. Münferit bir olaydan yola çıkarak koskoca bir şehrin insanlarını rencide etmek hakkın ve haddin değildir” dedi.

whatsapp-image-2024-10-19-at-101940.jpg

MHP ve Gelecek Partisi’nden Tepkiler

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu da, Özcan’ı eleştirerek, “Şovmen Tanju, güzel şehrimizi hedef almış. Yozgat’a olan düşmanlığı nereden geliyor bilemiyoruz fakat bu yaptığı paylaşım kendi cahilliğini gösteriyor” dedi.

whatsapp-image-2024-10-19-at-120450-1.jpg

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş ise, “Bolu ilimizin şerefli halkına yakışmayan ahlaksız belediye başkanı Tanju Özcan’ı nefretle kınıyorum. Sen kimsin, o pis ağzına vatan için en çok şehit veren Yozgat’ı alıyorsun” şeklinde ifadeler kullandı.

omer-aydogmus.jpg

Eski Belediye Başkanından Eleştiri

Sarıkaya Eski Belediye Başkanı Avukat Ömer Açıkel de, Özcan’ın açıklamalarını eleştirerek, “Bolu’da yaptığınız temizlik faaliyetini başka şehrin insanlarını güya aşağılayarak şova dönüştürme çabanızı acı acı gülerek okudum” dedi.

acikel.webp

Sorgun Belediye Başkanı’ndan Çarpıcı Yorum

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, “Altın çamura düşmekle kıymetini yitirmez. Dili çamur olanın ise bizde kıymeti olmaz” ifadeleriyle, Özcan’a yönelik sert bir eleştiride bulundu.

erkut-ekinci.jpg

Bu gelişmeler, Yozgatlı siyasetçilerin birlik ve beraberlik içinde Özcan’ın ifadelerine karşı durarak, şehrin onurunu koruma çabalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yozgatlı siyasiler, şehirlerine yönelik yapılan olumsuz açıklamaların, halkın ve şehrin itibarını zedelediğini belirtiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.