Rektör Yaşar açıkladı! İşte Yozgat Bozok Üniversitesi'nin yeni hedefleri

Rektör Yaşar açıkladı! İşte Yozgat Bozok Üniversitesi'nin yeni hedefleri
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversitedeki son gelişmeleri ve gelecekteki projeleri paylaşmak amacıyla Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversitedeki son gelişmeleri ve gelecekteki projeleri paylaşmak amacıyla Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bozok Evi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında, Rektör Yaşar üniversitenin kısa, orta ve uzun vadede hayata geçireceği projelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat Bozok Üniversitesi’ni daha yaşanabilir bir kampüs haline getirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Kampüs peyzajını master plan çerçevesinde yenilemeye başladıklarını vurgulayan Yaşar, üniversitenin doğu ve batı kesimini birleştirecek olan “Battı-Çıktı Projesi”ni hayata geçirmek için yerel ve ulusal dinamikleri harekete geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yaşar, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü ve üniversite iş birliğinde yürütülen Bozok Su Göleti Projesi ile ilgili de bilgi verdi. Bu projenin, üniversite kampüsündeki su sıkıntısına köklü bir çözüm getireceğini belirten Yaşar, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Üniversitenin sosyal donatılarından olan Cumhuriyet Mektebi'nin, akademisyenler, öğrenciler ve Yozgat halkının faydalanabileceği bir alan haline getirildiğini aktaran Rektör Yaşar, tüm Yozgat halkını Bozok Evi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Eğitim alanında önemli bir gelişmeye de değinen Yaşar, Hukuk Fakültesi’nin bu yıl ilk kez öğrenci alacağını duyurdu. Akademik kadrosu tamamlanan fakültenin, bulunduğu bölgeye ve ülkeye katkı sağlayacak dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Yaşar, fakültenin yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğunu vurguladı.

Sağlık alanındaki yatırımlardan bahseden Rektör Yaşar, Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Tıp Eğitimi Merkezi’nin kısa süre içinde hizmete açılacağını açıkladı. Teknik cihazların alımının tamamlandığını ve son revizelerin yapıldığını belirten Yaşar, bu merkez ile alanında güçlü bir sağlık kuruluşunu hizmete açacaklarını ifade etti.

Yaşar, ayrıca Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir Diş Hekimliği Hastanesi’nin 2024 yılı bitmeden Yozgatlıların hizmetine açılacağı müjdesini de paylaştı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yaşar, üniversitenin gelecekteki projeleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar’ın liderliğinde, eğitimden sağlığa, sosyal donatılardan altyapı projelerine kadar pek çok alanda önemli adımlar atarak, Yozgat’ta ve ülke genelinde önemli bir konumda yer almayı hedefliyor. Yapılan değerlendirme toplantısında sunulan projeler, üniversitenin gelecekteki vizyonunu ve hedeflerini ortaya koyarken, Yozgat halkının da desteğiyle bu hedeflere ulaşılacağına olan inanç tazelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.