MHP Lideri Bahçeli'den 'Yozgat' vurgulu net mesajlar

MHP Lideri Bahçeli'den 'Yozgat' vurgulu net mesajlar
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda önemli noktalara değindi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda önemli noktalara değindi. Bahçeli, mesajında Yozgat’tan Mersin’e uzanan birliğe dikkat çekti ve ülkenin çeşitli sorunlarına dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Bahçeli, mesajında dünyanın kaotik bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak, insanlığın barış, huzur, refah ve güvenlik arayışının sekteye uğradığını belirtti. Manevi zayıflıklar, dayanışma eksiklikleri ve empati yoksunluğunun dünya genelinde ciddi düzeylere ulaştığını ifade etti. Bahçeli, uluslararası düzenin ahlaken, hukuken ve vicdanen sarsıntı geçirdiğini, bu durumun sosyal, siyasal ve ekonomik sonuçlarının vahim bir dünya tablosu oluşturduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet’in yeni yüzyılında Türkiye’nin umut verici bir görüntü çizdiğini belirten Bahçeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin umutları yeşerttiğini ve istikbalin çehresini aydınlattığını söyledi. Ekonomik toparlanma ve büyüme döneminin ufukta göründüğünü ifade eden Bahçeli, ülkemizde anormal bir durum olmadığını, normalleşme safsatalarına itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Gerçekleri çarpıtarak siyasi rant peşinde koşanların gayretlerinin boşuna olduğunu belirtti.

Bahçeli, bayramın barış, sevgi, hürmet ve kardeşlik anlamına geldiğini belirterek, herkesin bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğini söyledi. Bayramın sadece bir yanlı olmaması gerektiğini, milli vuslatın siyasi çıkarlarla kundaklanmaması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, anlaşılmaktan çok anlamaya, dayatmadan ziyade diyaloğa, kutuplaşmadan ziyade kucaklaşmaya vurgu yaptı.

Mesajında Yozgat’a özel vurgu yapan Bahçeli, “Türkiye ve Türk vatanı 85 milyon Türk vatandaşının yeryüzü cennetidir. Ayrılmamızı, bölünmemizi planlayan odaklara verilecek en etkili cevap tek ses, tek nefes, tek yürek olarak duruş göstermektir. Hakkari’de kesilen kurbanın duasını Tekirdağ’da yapan, Yozgat’ta akan gözyaşını Mersin’de silen büyük bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Bahçeli, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, Kurban Bayramı’nın manevi zenginliğiyle yeni bir uzlaşma sürecinin yollarının açılabileceğini belirtti. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı güçlü bir dönemin ihyası için elbirliğiyle çalışmanın önemini vurguladı. Türkiye’nin ve Türk-İslam medeniyetinin maruz kaldığı karanlık senaryoları etkisiz hale getirmenin milletimizin engin ve tarihi mukavemetine bağlı olduğunu ifade etti.

Bahçeli, mesajının sonunda şehit ailelerine, aziz milletimize ve Türk-İslam âlemine içtenlikle bayram tebriklerini iletti. Babalar Günü’nü de kutlayan Bahçeli, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlara sevgilerini sundu. Hac farizası için kutsal topraklarda bulunanların ibadetlerinin kabulünü dileyen Bahçeli, tatil için yola çıkan vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını rica etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı, bayramın barış, sevgi ve kardeşlik içinde geçmesi temennisiyle son buldu. Bahçeli, “Bayramımız mübarek, devletimiz ve milletimiz var olsun” diyerek mesajını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.