Kurban bayramına sayılı günler kala Yozgat'a önemli çağrı

Kurban bayramına sayılı günler kala Yozgat'a önemli çağrı
Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, yaklaşan 2024 Kurban Bayramı öncesinde önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, yaklaşan 2024 Kurban Bayramı öncesinde önemli bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Anteplioğlu, kurbanlık hayvanların seçiminde ve nakil sürecinde dikkat edilmesi gereken konuları vurgulayarak, halkı bilinçlendirmeye çağırdı.

Başkan Anteplioğlu, "Kurbanlık seçiminde sağlık ve kalite önceliklidir. Sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, pasaport ve veteriner sağlık raporu ile nakil belgesi olan hayvanlar tercih edilmelidir. Özellikle erkek ve yaşını doldurmuş hayvanlar seçilmelidir" dedi.

anteplioglundan-bilgilendirme-mesaji1.jpg

Kurbanlık olarak seçilmemesi gereken hayvanlar hakkında da bilgi veren Anteplioğlu, "Kurbanlık hayvanların zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat, salya veya göz akıntısı bulunan, aşırı tepkili veya duyarsız hayvanlar ile gebe, yeni doğum yapmış, genç veya gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile yüksek damızlık değeri olan dişi hayvanlar seçilmemelidir" diye ekledi.

Nakil sürecinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda da uyarılarda bulunan Anteplioğlu, "Nakledilecek hayvanlar aşılanmış olmalı, nakil araçları temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. İl sınırları içinde nakil sırasında belgelerin yanı sıra veteriner sağlık raporu bulundurulmalıdır. Ayrıca, kesimlerin ehil kişilerce ve belirlenmiş yerlerde yapılması, hayvan refahı ve hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Başkan Anteplioğlu, kurbanlık kesimlerinde atıkların çevreyi kirletmemesi ve sağlık kurallarına uygun şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini vurgulayarak, halkın bayramını da kutladı ve sağlık ve mutluluk diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.