İstanbul'dan Yozgat'a çıkarma yaptılar!

İstanbul'dan Yozgat'a çıkarma yaptılar!
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde faaliyet gösteren Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi, ametist ve doğal taşlar ile gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde faaliyet gösteren Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi, ametist ve doğal taşlar ile gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, İstanbul'dan gelen önemli bir ziyaretçi heyeti, bu başarılı kooperatifin çalışmalarını yerinde görmek ve desteklemek amacıyla Aydıncık’a geldi.

KEDEV Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Kapsayıcı Büyüme Derneği'nden Aylin Lole, Fulya Tekin ve Cihangir Gözükızıl’dan oluşan heyet, kooperatifin kapasitesini geliştirmeye yönelik incelemelerde bulunmak amacıyla Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi'ni ziyaret etti. Heyet, kooperatifin ametist ve diğer doğal taşlarla ürettiği ürünleri ve Taş İşleme Atölyesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

kooperatife-ziyaret-9.jpg

Ziyaret esnasında kooperatif üyeleriyle bir araya gelen KEDEV ve Kapsayıcı Büyüme Derneği yetkilileri, kooperatifin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Kadın emeğini değerlendirme ve ekonomik büyümeyi kapsayıcı hale getirme amacı güden bu iki kuruluş, Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi'nin başarılarının daha geniş kitlelere ulaşması için gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

kooperatife-ziyaret-8.jpg

Heyetin üyelerinden Aylin Lole, “Kooperatifin ürettiği ürünlerin kalitesini ve işçiliğini çok beğendik. Kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek için bu tür projelerin yaygınlaşması gerektiğine inanıyoruz. Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi, kadınların yeteneklerini ve emeğini değerlendirme konusunda örnek bir çalışma sergiliyor” dedi.

Fulya Tekin ve Cihangir Gözükızıl ise kooperatifin atölyelerini gezerek, işleme süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Doğal taşların işlenme aşamaları, ürünlerin tasarım süreci ve pazar stratejileri üzerine kooperatif üyeleriyle görüş alışverişinde bulundular. Ziyaret sırasında, kooperatifin üretim sürecinde kullandığı tekniklerin inovatif ve sürdürülebilir olduğunun altını çizdiler.

kooperatife-ziyaret-7.jpg

Kooperatif Başkanı ise ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Misafirlerimizin kooperatifimizi değerli bulup desteklemek istemeleri bizi çok mutlu etti. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Kadın emeğini ve girişimciliğini destekleyen bu tür kuruluşların yanımızda olması bizlere büyük bir motivasyon kaynağı oluyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.