Hız kesmeden devam ediyor! İşte Yozgat'ın 2024 yılı hedefi

Hız kesmeden devam ediyor! İşte Yozgat'ın 2024 yılı hedefi
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Yozgat’ta 2024 yılı sulama sezonuna hız kesmeden devam ediyor. 1 Mayıs 2024 tarihinde başlayan sulama sezonunda, toplam 413 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Yozgat’ta 2024 yılı sulama sezonuna hız kesmeden devam ediyor. 1 Mayıs 2024 tarihinde başlayan sulama sezonunda, toplam 413 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. Bu sulu tarım ile Türkiye ekonomisine 2 milyar 892 milyon 190 bin lira katkı sağlanması planlanıyor.

turkiye-ekonomisine-katki-saglayacak-3.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, suyun yalnızca yaşamsal önemi olmadığını, aynı zamanda üretim süreçlerinin ana girdilerinden biri olduğunu belirtti. Bakanlık, DSİ Genel Müdürlüğü yatırımlarıyla suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkilerin geniş iş sahalarının doğmasına vesile olduğunu ifade ediyor. Açıklamada, “Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyet gösteren DSİ, inşa ettiği barajlar ile suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere birçok alanda milletimizin hizmetine sunuyor. DSİ, dünyada ilk kez uygulanan projeler, en yüksek ve büyük barajlar, en uzun sulama kanalları ve içme suyu maksatlı tüneller gibi sayısız tesisi tamamlayarak hizmete açmıştır ve açmaya devam edecektir” denildi.

turkiye-ekonomisine-katki-saglayacak-7.jpg

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ’nin Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Balta, “Sulama yatırımlarımızı hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışıyoruz. Modern sulama projeleri geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Bu projelerle tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi ve çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum, kırsal kalkınmanın hedeflerinden biri olan yoksulluğun azaltılmasına ve yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlıyor” dedi.

2024 yılı sulama sezonunda Yozgat’ta toplam 413 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten Balta, “Bu sulu tarım ile Türkiye ekonomisine 2 milyar 892 milyon 190 bin lira katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezonu dileyen Balta, DSİ olarak ülke tarımı ve insanı için özveri ile çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Tarım arazilerinin suya kavuşmasının, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasının ve su tasarrufunun önemine dikkat çeken Balta, bu yönde çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.

Yozgat’ta başlayan 2024 yılı sulama sezonu ile birlikte, bölgedeki tarım arazilerinin verimliliği artırılacak ve çiftçilerin gelir düzeyi yükseltilecek. DSİ Genel Müdürlüğü, modern sulama teknikleri ile suyun daha verimli kullanılmasını sağlayarak, ülke ekonomisine büyük katkılar sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, Türkiye’nin tarım sektöründe öncü olma yolunda önemli adımlar atmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.