Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu açıkladı! Yozgat'tan kaç ihbar alındı?

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu açıkladı! Yozgat'tan kaç ihbar alındı?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, son depremlerin etkilediği Tokat ve Yozgat bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, son depremlerin etkilediği Tokat ve Yozgat bölgelerinde incelemelerde bulundu. Tokat'ta 4,7 ve 5,6 büyüklüğünde depremlerin yaşandığını, bu bölgelerde 500 hasar ihbarı aldıklarını ve Yozgat'ta ise 150 hasar ihbarı olduğunu belirtti.

Tuzcuoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde depremin merkez üssü olarak belirlenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve AFAD yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Tuzcuoğlu, hasar tespit çalışmalarının hızla sürdüğünü açıkladı.

2-002.jpg

Bakanlık olarak bölgeye 20 ekip ve 50 teknik personel gönderildiğini belirten Tuzcuoğlu, çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanmasını planladıklarını vurguladı. Ayrıca, depremden zarar gören yapıların genellikle 1999 yılı öncesinde inşa edildiğini ve bu nedenle sağlam ve mühendislik standartlarına uygun yapıların önemine değindi.

Depremin ardından evlerine girmeyen vatandaşların olabileceğini ve hasarın artabileceğini söyleyen Tuzcuoğlu, Tokat'ta şu ana kadar 50 hasarın net olarak incelendiğini ve 5 binanın yıkık olduğunu belirtti. Ayrıca, tarımsal açıdan da herhangi bir kayıp olmadığını dile getirdi.

3-002.jpg

Yozgat'ta da 150 hasar ihbarı olduğunu ve bu ihbarlardan 40'ının incelendiğini aktaran Tuzcuoğlu, burada da 5 yıkık ve 5 ağır hasarlı yapı tespit ettiklerini söyledi. Çalışmaların devam ettiğini ve net bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

4-002.jpg

Bakan Mehmet Özhaseki'nin sürekli bilgi aldığını ve gereken adımların hızla atıldığını vurgulayan Tuzcuoğlu, bölgedeki yetkililerin yoğun çalışma temposuyla sorunların üstesinden gelmeye çalıştıklarını ifade etti. Son olarak, devletin gücüyle hasarları telafi edeceklerini ve vatandaşların yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.