Yozgat'ta açılışı yapıldı! Kapasite 14 tona çıkartıldı

Yozgat'ta açılışı yapıldı! Kapasite 14 tona çıkartıldı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Selvi Kardeşler Ailesi tarafından kurulan yeni tohum ve bakliyat eleme tesisi açılışı gerçekleştirildi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Selvi Kardeşler Ailesi tarafından kurulan yeni tohum ve bakliyat eleme tesisi açılışı gerçekleştirildi. Bölgenin tarım sektöründe önemli bir adım olan tesisin açılışına AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu ve birçok önemli isim katıldı.

sorguna-yeni-tesis-7.jpg

Açılış töreninde konuşan Milletvekili Süleyman Şahan, Yozgat ve Sorgun arasında hizmete giren Selvi Kardeşler Agro Tohum ve Eleme Tesisi’nin bölge tarımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Şahan, “İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

sorguna-yeni-tesis-6.jpg

Selvi Kardeşler Ailesi adına konuşma yapan İlhan Selvi, 2002 yılından bu yana tarım, hayvancılık ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Selvi, “Faaliyetlerimizi her geçen yıl geliştirerek bölge çiftçisine daha iyi hizmet etmek amacıyla 2019 yılında kurduğumuz saatte 5 ton kapasiteli tohum eleme paketleme tesisini, bugün itibarıyla saatte 14 ton kapasiteye yükselttik. Aynı zamanda aynı üründen dört farklı boyutta ürün alabilme özelliği ile günümüz teknolojisinin dünya markası olan Akyürek makinanın excell 33 ve sortex tipi ürününü bölge çiftçisinin hizmetine sunmaktayız” dedi.

sorguna-yeni-tesis-4.jpg

Selvi, her yıl kapasiteyi artırarak 2023 yılı itibarıyla 30 bin ton tohum, bakliyat ve hububat eleme kapasitesine ulaştıklarını belirtti. Selvi, “İşyerimizin ülkemiz, milletimiz ve özellikle tarım sektörümüz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca, 2020 yılı itibarıyla elektrik ve mühendislik hizmetleri sunmaya başladıklarını ve kendi tesislerinin elektrik ihtiyacını 250 kwe gücündeki çatı GES’ten karşılayarak maliyetleri düşürdüklerini belirtti. Selvi, “Yenilenebilir enerji konusunda Yozgat’ta bir ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. 4 yıl içinde toplamda 50 MVA’lık proje tamamlayıp 22 MVA’lık kısmını devreye alarak yine Yozgat bölgesinde ilkleri başardık” dedi.

Selvi, yeni tesisin sadece bir ticaret merkezi olmadığını, aynı zamanda bir buluşma noktası ve deneyim alanı olarak tasarlandığını vurguladı. “Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve memnuniyetlerini sağlamak için buradayız. Bu işyeri, sadece ekonomik bir faaliyet alanı değil, aynı zamanda topluma katkı sağlayacak bir merkez olacak. İstihdam sağlayarak, yerel ekonomiye katkıda bulunarak ve tarım-hayvancılık faaliyetleriyle topluma fayda sağlayarak var olacağız” dedi. Selvi, müşteri odaklı bir anlayışla kaliteli ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceklerini belirtti.

sorguna-yeni-tesis-1.jpg

Son olarak İlhan Selvi, açılış törenine katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. “Değerli milletvekilimize, kıymetli belediye başkanlarımıza, il başkanlarımıza, köy muhtarlarımıza, değerli sektör temsilcilerine ve bölge çiftçilerine açılışımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, tüm katılımcılara şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yeni tesisin bölge tarımına ve ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Selvi Kardeşler Ailesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu yatırım, Yozgat’ın tarım sektöründeki lider konumunu pekiştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.