Yozgat'ta 14'üncüsü düzenlenen fuar nasıl geçiyor?

Yozgat'ta 14'üncüsü düzenlenen fuar nasıl geçiyor?
Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Açıkgöz, fuarın Yozgat çiftçisi ve tarım sektörü için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, tarım fuarlarının illere kattığı değerin altını çizdi.

“Fuarlar, Yeniliklerin Kapısını Aralıyor”

Başkan Açıkgöz, fuarın Yozgat tarımı ve hayvancılığına sağladığı katkılar hakkında konuştu. “Tarım ve Hayvancılık Fuarı, çiftçimizin ufkunu açan, yenilikleri tanıtan ve tarım sektörüne ivme kazandıran bir organizasyon. Bu tür fuarlar, çiftçimizin yeni teknolojilerle tanışması açısından büyük önem taşıyor. Çiftçilerimiz, burada ekipmanları yakından görme, malzemeleri tanıma fırsatı buluyor. Fuar demek, yenilik demek. Yozgat için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ismail.jpg

“Çiftçinin Beklentisi Yüksek”

Açıkgöz, son dönemde Yozgat tarımının karşılaştığı zorluklara da değindi. Özellikle ekim döneminde yaşanan doğal afetlerin çiftçiler üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Açıkgöz, “Yozgat’ta ekim zamanı birçok çiftçimiz afetlerden zarar gördü. Devletimiz bu konuda belli bir destek sağladı ancak bu paranın dağıtımı henüz tamamlanmadı. Çiftçilerimiz hala bu desteği bekliyor. Faiz oranlarının yüksekliği ve bankalarla yapılan anlaşmalar da çiftçimizi zorluyor. Bu süreçte yetkililerimizin çiftçilerimizin mağduriyetini gidermesi büyük önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, doğal afetlerden etkilenen çiftçilere yönelik yardım taleplerini dile getiren Açıkgöz, “Çiftçilerimizin bazıları tarlalarına biçerdöver dahi sokamadı. Tohum ve gübre ihtiyaçları devam ediyor. Afetten etkilenen köylerimizde büyük mağduriyet var. Tarım Bakanımız, Valimiz ve diğer yetkililerimiz bu konuya el atarak çiftçilerimizin sorunlarını çözmeli,” diye ekledi.

“Fuarlar, Ekonomiye Can Veriyor”

Yozgat’ta düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ekonomik katkılarına da değinen Açıkgöz, fuarların tarım sektörü ve yerel ekonomi üzerinde olumlu etkiler yarattığını söyledi. “Fuarlarımızda sadece yenilikler tanıtılmıyor, aynı zamanda satışlar da yapılıyor. Birçok çiftçimiz burada ihtiyaçlarını karşılıyor, borçlarını ödemek için fırsat buluyor. Özellikle tarım ekipmanları satışı fuarlarda ciddi bir hareketlilik sağlıyor,” dedi.

Başkan Açıkgöz, Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan firmaların bir kısmının Yozgat dışına üretim yaptığını ve fuarın ilin tarım sektörüne olan katkısının giderek arttığını vurguladı. “Fuarlarımız ne kadar büyük olursa, ilimiz ekonomisine ve tarımına sağladığı fayda da o kadar büyük olur,” ifadelerini kullandı.

yozgat-tarim-fuari-acilisi-dis-alan.jpg

Tarım ve Hayvancılık Sektörüne Destek

Son olarak, Açıkgöz tarım sektörüne daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Tarım sektörünün sıkıntıları ortada. Çiftçilerimiz destek bekliyor. Bu tür fuarlar hem çiftçilerimizin moralini yükseltiyor hem de yeni fırsatlarla tanışmalarını sağlıyor. Yozgat tarımı için hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.

14.Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı, çiftçilere yenilikçi çözümler sunarken, sektördeki sorunların çözümü için de önemli bir platform sunuyor. Fuar boyunca çiftçiler, yeni teknolojilerle tanışma fırsatı bulurken, yetkililerin çiftçilere yönelik destek açıklamaları da dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.