Yozgatlılar paraya para demeyecek! Yüzde 100 indirim uygulanacak

Yozgatlılar paraya para demeyecek! Yüzde 100 indirim uygulanacak
Yozgatlı çiftçileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni uygulama tebliği, tarımsal üretimde faiz indirimli kredi imkanı sunuyor.

Yozgatlı çiftçileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni uygulama tebliği, tarımsal üretimde faiz indirimli kredi imkanı sunuyor. Bu kapsamda, Yozgatlı çiftçiler bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli krediden yararlanabilecekler.

Tebliğe göre, temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında kullanılacak kredinin yüzde 70’i ayni olarak, yüzde 30’u nakit olarak kullanılabilecek. Bu destekle çiftçilere akaryakıt, veterinerlik hizmeti, yem, ilaç, aşı, gübre, tohum, fide gibi tarımsal girdilerde kullanılmak üzere kaynak sağlanacak.

Üretim planlaması yapan çiftçiler yüzde 20, sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden faydalanabilecekler. Ayrıca, hastalıktan ari işletmelere yönelik faiz/kar payı indirimi de öngörülüyor.

Yeni yatırımlar için de destekler mevcut. Yeni kurulacak seralar, kapalı bitkisel üretim üniteleri, mantar üretim tesisleri ve meyve bahçeleri için Bakanlık tarafından onaylanan uygunluk belgeleriyle kredi kullanımı sağlanacak.

Bununla birlikte, Araştırma ve Geliştirme Destek Programı kapsamında tarımsal Ar-Ge firmaları ile girişimciler de yüzde 50 oranında faiz/kar payı indirimli kredi kullanabilecekler. Biyolojik ve/veya biyoteknik mücadelede kullanılan gübre üretim tesisleri de bu desteklerden faydalanabilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu desteklerin tarımsal üretimin devamlılığı ve gıda arz güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı. Yumaklı, “Tarımsal üretimde dünyada söz sahibi ülkelerden biri olarak, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu desteklerin, tarımsal üretimde yeni rekorların kırılmasına ve tarımsal ihracatın artmasına katkı sağlaması bekleniyor. Böylece, çiftçilerin daha verimli ve kaliteli üretim yapmaları desteklenecek, tarımsal sektörün daha da güçlenmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.