Yozgat'a önemli çağrı! Başvurular 16 Ağustos'ta sona erecek

Yozgat'a önemli çağrı! Başvurular 16 Ağustos'ta sona erecek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından duyurulan IPARD III Programı kapsamında başvurular devam ediyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından duyurulan IPARD III Programı kapsamında başvurular devam ediyor. Yozgat’ta faaliyet gösteren Ali Günaydın Danışmanlık firma sahibi Ali Günaydın, IPARD III Programının detaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Günaydın, Yozgatlı yatırımcıların IPARD III Programından faydalanarak projelerini hayata geçirebileceklerini belirterek, programın sunduğu fırsatları ve destekleri detaylı bir şekilde anlattı. 12 yıllık tecrübesiyle Yozgatlıların yanında olduklarını vurgulayan Günaydın, programın çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

ipard-iii-basvurulari-devam-ediyorrr-2.jpg

Günaydın, “IPARD III Programı 2. Başvuru çağrı ilanı yayımlandı. Bu çağrı ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında yatırımcılara önemli fırsatlar sunulmaktadır. IPARD III Programı çerçevesinde hibe oranı yüzde 60 olarak belirlenmiş olup, genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri için bu oran yüzde 70’e çıkmaktadır. Toplam destek bütçesi ise 80 milyon Avro olarak açıklanmıştır. IPARD III Programı, 2024 yılı itibarıyla 81 ilde uygulanacak. Program kapsamında yapılacak yatırımlar KDV, ÖTV, Gümrük Vergisi ve diğer tüm vergilerden muaftır. 2. Başvuru çağrı döneminde, proje başvurularının online sistem kayıtları 12 Temmuz - 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru paketlerinin fiili teslimi de 29 Ağustos 2024 tarihine kadar TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerine yapılabilecektir,” dedi.

Bu çağrı kapsamında bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi (yalnızca kapalı alan), arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlemesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının destekleneceği belirtildi.

Günaydın, “Her bir yatırım için uygun harcama limiti en az 5 bin Avro, en fazla 500 bin Avro olarak belirlenmiştir. Bu çağrıda Avro kuru 34,7103 lira olarak belirlenmiştir. Yapım işleri, makine-ekipman alımları, hizmet alımları ve görünürlük harcamaları destek kapsamındadır,” ifadelerini kullandı.

Ali Günaydın Danışmanlık firması, destek kapsamına giren faaliyet konularını şu şekilde sıraladı: Makine parkları; bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi; arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlemesi ve paketlenmesi; zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri; kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri; kültür balıkçılığı ve yenilenebilir enerji yatırımları.

IPARD III Programı, kırsal alanlarda mevcut iş faaliyetlerinin geliştirilmesini ve yeni iş alanlarının oluşturulmasını hedeflerken, bu sayede kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların gelir ve refah düzeyinin yükseltilmesini amaçlıyor.

Başvuruların 16 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edeceği program, kırsal kalkınma ve tarımsal gelişim için büyük bir fırsat sunuyor. Yozgatlı yatırımcılar, bu desteklerden faydalanarak projelerini hayata geçirme imkanı bulacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.