Yozgat, Sivas ve Kayseri'de yaşayanlar dikkat! Destek programı için başvurular başladı

Yozgat, Sivas ve Kayseri'de yaşayanlar dikkat! Destek programı için başvurular başladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat, Sivas ve Kayseri bölgelerindeki kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla teknik destek programı başvurularını açtı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat, Sivas ve Kayseri bölgelerindeki kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla teknik destek programı başvurularını açtı. Bu program, bölgedeki yerel aktörlerin kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle yaşadığı zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Kırsal kalkınmanın önemli olduğu ancak uygulama aşamalarında yaşanan sorunlar göz önünde bulundurularak hazırlanan bu program, eğitim verme, program ve proje hazırlama konularında destek sağlamayı, geçici uzman personel görevlendirmeyi, danışmanlık hizmeti sunmayı, lobi faaliyetlerinde bulunmayı ve uluslararası ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor.

destek-programi-basvuruya-acildi1.jpg

Program, Kırsalda Yenilikçi ve Sürdürülebilir Kalkınma Sonuç Odaklı Programları ve TR72 Bölge Planı çerçevesinde oluşturuldu. Başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden gerçekleştirilecek. Programın öncelikleri şu şekilde belirlendi:

  1. Kırsalda teknoloji ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması,
  2. Yeşil dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve yeşil mutabakat süreçlerine uyum,
  3. Kırsalda örgütlenme faaliyetleri başta olmak üzere genç ve kadın istihdamının artırılması yoluyla kırsal ekonominin geliştirilmesi.

Program kapsamında yararlanıcı kuruluşlara doğrudan mali destek sağlanmayacak. Ajans, mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesinde, kendi personeli aracılığıyla veya teknik destek hizmeti alımı yoluyla destekleri sağlayacak.

Bu programın, bölgedeki kırsal kesimdeki girişimcilerin ve aktörlerin daha güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye katkı sağlamalarını hedeflediği belirtiliyor. Başvuru süreci ve program detaylarıyla ilgili daha fazla bilgiye ORAN'ın resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.