Yozgat'ta öğretmenler eğitimde! Yeni deneyimler kazandılar

Yozgat'ta öğretmenler eğitimde! Yeni deneyimler kazandılar
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle düzenlenen "5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Programı" kapsamında öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim düzenlendi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle düzenlenen "5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Programı" kapsamında öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim düzenlendi. Eğitim, sosyal girişimcilik ve finansal okuryazarlık konularında öğretmenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Toki Şehit Mehmet Koçak ve Agahefendi Ortaokulu öğretmenleri katıldı

Yozgat Toki Şehit Mehmet Koçak Ortaokulu ve Agahefendi Ortaokulu öğretmenlerinin katıldığı eğitimde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sosyal girişimcilik ile finansal okuryazarlık kazandırılması hedeflendi. Program, öğrencilere tasarruf, harcama bilinci, hak ve sorumluluklar gibi konularda farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

yozgatta-egitim-seferberligi.jpg

Öğretmenler sosyal girişimcilik deneyimi kazandı

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, programın öğretmenlere sosyal girişimcilik ve finansal okuryazarlığı deneyimleme fırsatı sunduğunu belirterek, "Bu eğitimle öğretmenler, öğrencilere tasarruf bilinci kazandırmanın yanı sıra, onların hak ve sorumluluklarını öğrenmelerine de katkı sağlayacak. Öğretmenlerin, çocuk merkezli öğretim yaklaşımıyla bu bilgileri öğrencilerine aktarması önemli bir gelişme" dedi.

Eğitimde aktif öğrenme yöntemleri kullanıldı

Eğitimde aktif öğrenme yöntemlerinin uygulandığını vurgulayan Altınkaynak, "Program, öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini artırırken, öğrencilere de daha nitelikli eğitim vermelerini sağlıyor. Bu da bölgedeki eğitim kalitesinin yükselmesine katkıda bulunuyor" diye ekledi. Eğitim, öğretmenlerin öğrencilere yeni yaklaşımlar sunabilmeleri için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

yozgatta-egitim-seferberligi6.jpg

Bölgedeki eğitim kalitesine katkı sağlanacak

"5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Programı" kapsamında verilen eğitim, Yozgat’taki eğitim kalitesinin artırılması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Program, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirirken aynı zamanda finansal konularda bilinçlenmelerini sağlıyor. Böylece hem sosyal hem de finansal liderlik becerilerinin öğrencilere kazandırılması hedefleniyor.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması ile bölgedeki öğretmenlerin bilgi ve donanımını artırmayı amaçlıyor. Öğretmenlerin öğrencilere kazandıracağı bu beceriler, gelecekte sosyal ve finansal anlamda daha bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.