Gözler Yozgat'a çevrildi! Türkiye'de birinci oldu

Gözler Yozgat'a çevrildi! Türkiye'de birinci oldu
Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 URAP Dünya Alan Sıralaması’nda Türkiye’den “En İyi Dereceli 10 Üniversite” arasına girmeyi başardı. Üniversite, “Optik” alanında Türkiye birincisi olurken, dünya sıralamasında ise 241. sırada yer aldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, 2023-2024 URAP Dünya Alan Sıralaması’nda Türkiye’den “En İyi Dereceli 10 Üniversite” arasına girmeyi başardı. Üniversite, “Optik” alanında Türkiye birincisi olurken, dünya sıralamasında ise 241. sırada yer aldı.

Dünya genelinde üniversiteleri bilim alanlarına göre sıralayan ve prestijli kuruluşlardan biri olan URAP (University Ranking by Academic Performance), 2023-2024 Dünya Alan Sıralaması’nı açıkladı. Türkiye’den İTÜ, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa gibi önemli üniversiteler, farklı alanlarda bu listeye girmeyi başardı.

Bozok Üniversitesi, Optik alanında Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci sırada yer alarak dikkatleri üzerine çekti. Bu alandaki dünya sıralamasında ise 241. sırada bulunarak uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı. Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında ise dünya genelinde 1.748. sırada yer alan Bozok Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 68. sırada konumlandı.

Üniversite olarak elde edilen başarıların uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından tanınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, “Yozgat Bozok Üniversitesi olarak hem öğrencilerimizin akademik eğitimlerini en iyi şekilde sunmaya hem de bilimsel çalışmalarımızı hedeflerimiz doğrultusunda büyük bir şevkle yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Bu başarının bir ekip çalışması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yaşar, “Elbette başarı bir ekip işidir. Ekibimizin özverili çalışmaları bizleri bu noktaya getirdi. URAP Dünya Sıralamasında üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna katkı sağlayan ve dünya üniversiteleri arasında görünürlüğünü artıran tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2023-2024 URAP Dünya Alan Sıralaması’nda en iyi dereceleri elde eden üniversiteler arasında İTÜ, Polimer alanında 58., Su Kaynakları alanında 136., Mimarlık alanında 181., Deniz Bilimleri alanında 149., Yapay Zeka alanında 166., Telekomünikasyon alanında 248. sırada yer aldı. İstanbul Üniversitesi, Diş Hekimliği alanında 155., Pediatri alanında 187. ve Klinik Nöroloji alanında 255. sırada kendine yer buldu. Hacettepe Üniversitesi, Pediatri alanında 140. ve Diş Hekimliği alanında 141. oldu. Ankara Üniversitesi ise Diş Hekimliği alanında 168. sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.