Artık sayılı saatler kaldı! Yozgat'a önemli mesajlar verdi

Artık sayılı saatler kaldı! Yozgat'a önemli mesajlar verdi
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yeni dönemin öğrencilere, öğretmenlere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Altınkaynak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne dikkat çekerek, bu model doğrultusunda geleceğin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim sistemi oluşturma hedefinde olduklarını vurguladı.

"Bilgi En Değerli Sermaye Haline Geliyor"

Altınkaynak, yaptığı açıklamada 2024-2025 eğitim yılına ilişkin, "Yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha hep birlikte başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yeni dönemde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında, geleceğin gereksinimlerine uygun bir eğitim sistemi oluşturma gayreti içindeyiz. Amacımız, toplumsal değerleri gözeten, kalbi selim, aklıselim ve zevki selim sahibi bireyler yetiştirmek” ifadelerine yer verdi.

21.yüzyılın bilgi ekonomisinin ön plana çıktığı bir dönem olduğunu belirten Altınkaynak, “Klasik ekonomi anlayışından, bilginin en değerli sermaye olduğu bir döneme geçiş yapıyoruz. Bu çerçevede, eğitim sistemimizin temel hedefi; öğrencilerimizi bilgiye erişim, bilgiyi analiz etme ve bu bilgiyi ekonomik değere dönüştürebilme yetkinlikleri ile donatmak olacaktır” dedi.

"Ortak Akıl Ekosistemini Benimsiyoruz"

Altınkaynak, bilgi ekonomisinin yalnızca teknik bilgiye sahip olmayı değil, bu bilgiyi toplumsal refaha dönüştürme yetisini de gerektirdiğini vurguladı. Bu doğrultuda eğitim sistemlerinde; yenilikçi düşünme, problem çözme ve girişimcilik becerilerini geliştirmeye yönelik yaklaşımları benimsediklerini belirtti. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bireysel başarıyı değil toplumsal faydayı da ön planda tutan bir anlayışla şekillendiriliyor. Bu model, ortak akıl ekosistemini temel alır. Eğitim, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla daha güçlü hale gelir” şeklinde konuştu.

"Akademik Bilgi Yeterli Değil"

2024-2028 Stratejik Planı’nda da belirtildiği gibi, paydaşların eğitim süreçlerine aktif katılımını önemsediklerini belirten Altınkaynak, öğrencilerin sadece akademik bilgiyle değil, eleştirel düşünme, yaratıcı problem çözme, dijital okuryazarlık ve işbirliği gibi becerilerle de donatılmasının gerekliliğine dikkat çekti. “Bu beceriler, öğrencilerimizin gelecekteki belirsizliklere karşı daha dirençli olmalarını ve değişen dünyada başarılı olmalarını sağlayacaktır” dedi.

"Disiplinler Arası Yaklaşımı Benimsiyoruz"

Günümüzde bilginin artık tek bir disiplinin sınırları içerisinde kalmadığını belirten Altınkaynak, disiplinler arası bakış açısının karmaşık problemlere daha kapsamlı çözümler sunduğunu ifade etti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde de bu yaklaşımın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Altınkaynak, “Öğrencilerimizin disiplinler arası bağlantılar kurabilme, bilgiyi entegre edebilme ve çok boyutlu düşünme becerilerini kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Altınkaynak, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına tüm paydaşların katkısıyla güçlü bir şekilde başlayacaklarını belirterek, "Bu yolda öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm paydaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Hep birlikte, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Yeni eğitim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için başarılarla dolu geçmesini dileyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.