Yozgat'ta minikleri sevindirdiler! Önce topladılar sonra dağıttılar

Yozgat'ta minikleri sevindirdiler! Önce topladılar sonra dağıttılar
Yozgat'ta, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlar sonrasında toplatılan kalem setleri, hem öğrencilere moral kaynağı oluyor hem de çevreye katkı sağlıyor.

Yozgat'ta, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlar sonrasında toplatılan kalem setleri, hem öğrencilere moral kaynağı oluyor hem de çevreye katkı sağlıyor. ÖSYM’nin üniversite ve Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) gibi önemli sınavları sonrasında toplanan bu kalem setleri, Yozgat Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere yeniden kazandırılıyor.

toplanan-kalem-setleri-dagitildi-3-001.jpg

Sınavlar sonrasında Yozgat Gençlik Merkezi'nin genç liderleri ve gönüllüleri tarafından toplanan kalem setleri, okula yeni başlayan çocuklara dağıtılmak üzere hazırlandı. İlk olarak Refik-Mustafa Kıymazaslan İlkokulu ve Musabeyli Köyü Şehit Mustafa Uğur İlkokulu ziyaret edildi. Bu ziyaretler sırasında, toplatılan kalem setleri çocuklara dağıtıldı ve öğrencilerin yüzlerinde tatlı bir gülümseme oluştu.

toplanan-kalem-setleri-dagitildi-1.jpg

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Okul ortamlarının güzelliklerini yaşatmaya çalışıyoruz. ÖSYM’nin sınavlarda dağıtılan kalem setlerini toplayarak, tekrar öğrencilerimize hediye ediyoruz. Bu hem öğrencilerimizin sevinmesine neden oluyor hem de çevreye katkı sağlıyoruz. Köy okulları dahil tüm okulları ziyaret etmeye devam edeceğiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak alanımızda hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

toplanan-kalem-setleri-dagitildi-001.jpg

Bu uygulama, hem çevresel sürdürülebilirliğe hem de sosyal dayanışmaya katkı sağlıyor. Geri dönüşüm sayesinde kalem setlerinin yeniden kullanılması, atık miktarını azaltırken, öğrencilere de destek sunulmuş oluyor. Ayrıca, bu tür projeler, toplumsal dayanışma ruhunu güçlendirmeye yardımcı oluyor ve öğrencilere moral veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.