Yozgat'ta 19 Eylül Gaziler Günü’nde şehit yakınlarına onur yemeği düzenlendi

Yozgat'ta 19 Eylül Gaziler Günü’nde şehit yakınlarına  onur yemeği düzenlendi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ın ev sahipliğinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yönelik bir onur yemeği düzenlendi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ın ev sahipliğinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yönelik bir onur yemeği düzenlendi. İl Özel İdaresi Misafirhanesi'nde gerçekleşen programa, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, Yozgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gökay Açıkgöz, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Vali Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin milletin en kıymetli varlıkları olduğunu vurgulayarak, “Şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Sizler bizim başımızın tacısınız, kapımız her zaman sizlere açıktır. Allah birliğimizi bozmasın, her zaman yanınızdayız" dedi. Vali Özkan, vatan için canlarını ortaya koyan kahramanların hatıralarını yaşatmanın, onların emanetlerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

gaziler-ve-sehit-yakinlari-onuruna-yemek1.jpg

Yemekte, Vali Özkan ve diğer protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenerek, onlarla sohbet etti. Vali Özkan, masaları dolaşarak şehit yakınları ve gazilerin hatırlarını sorup sorunlarını dinledi. Şehit aileleri ve gazilerin taleplerini not alarak, her zaman yanlarında olacaklarının altını çizdi. Özellikle şehit ailelerine ve gazilere yönelik sosyal hizmetler konusunda yeni projeler geliştirilmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da kısa bir konuşma yaparak, gazilerin ve şehit ailelerinin toplumun onuru olduğunu söyledi. Arslan, “Sizlerin fedakarlıkları sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşıyoruz. Belediye olarak her zaman sizlerin yanındayız ve elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, şehitlerin geride bıraktıkları ailelerin, belediye ve yerel yönetimler tarafından daima destekleneceğini ifade etti.

gaziler-ve-sehit-yakinlari-onuruna-yemek2.jpg

Gaziler ve şehit yakınları adına konuşma yapan Yozgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gökay Açıkgöz ise böyle anlamlı bir günde gazilere ve şehit ailelerine gösterilen ilgi ve desteğin kendilerini onurlandırdığını belirtti. Açıkgöz, “Devletimizin ve milletimizin bize olan desteği, her zaman büyük moral kaynağımız olmuştur. Bu özel günde bizleri unutmayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. Açıkgöz, gazilerin ve şehit ailelerinin toplumsal dayanışmanın en önemli unsurları olduğunu vurguladı.

Program, gazilerin ve şehit yakınlarının onuruna verilen yemeğin ardından son buldu. Gaziler Günü kapsamında düzenlenen bu özel etkinlik, gaziler ve şehit aileleri için büyük bir moral kaynağı olurken, onlara verilen değerin bir kez daha vurgulanmasına vesile oldu. Gaziler ve şehit yakınları, düzenlenen bu anlamlı etkinlikten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.