Yozgat'ın o ilçesinde hız kesmeden devam ediyor! Üçüncü kez salım gerçekleşti

Yozgat'ın o ilçesinde hız kesmeden devam ediyor! Üçüncü kez salım gerçekleşti
Yozgat'ın Aydıncık ilçesindeki Kazankaya Kanyonu, doğal dengesini koruyarak turizme kazandırılma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesindeki Kazankaya Kanyonu, doğal dengesini koruyarak turizme kazandırılma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler kapsamında, Kazankaya Kanyonu’nda dağ keçisi salımı gerçekleştirildi. Bu etkinlik, bölgenin ekosistemini desteklemek ve turizm potansiyelini artırmak amacıyla yapıldı.

ucuncu-kez-birakildi-3.jpg

Kazankaya Kanyonu, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez dağ keçilerine ev sahipliği yaptı. Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından temin edilen 6 adet dağ keçisi, kanyonun zengin doğal ortamına bırakıldı. Dağ keçilerinin bölgedeki endemik bitki ve hayvan türleriyle uyumlu şekilde yaşamaları sağlanarak, ekosistemin denge ve çeşitliliğine katkıda bulunmaları hedefleniyor.

Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen bu salım etkinliği, bölgenin biyoçeşitliliğini artırma amacı taşıyor. Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kazankaya Kanyonu'nda dağ keçisi sayısını artırmaya devam ediyoruz. Silifke Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'nden temin edilen 6 adet dağ keçisi daha, doğal güzelliği, endemik bitki ve hayvan türleri ile ilimizin önemli turizm bölgelerinden biri olan Kazankaya Kanyonu'na salındı” ifadelerine yer verildi.

ucuncu-kez-birakildi.jpg

Kazankaya Kanyonu, muazzam doğal güzellikleri ve zengin biyoçeşitliliği ile bilinen bir bölge olarak dikkat çekiyor. Yürütülen doğa koruma projeleri sayesinde, kanyonun ekosistemi güçlendirilirken, bölgenin turizm potansiyelinin de artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.