Yozgat'ı merak eden herkes onlara ulaşıyor! Yeni kurulmalarına rağmen etkinlikler hızla sürüyor

Yozgat'ı merak eden herkes onlara ulaşıyor! Yeni kurulmalarına rağmen etkinlikler hızla sürüyor
Yozgat Kültürel Değerleri Koruma Tanıtım ve Sanat Derneği (YODES), Yozgat'ın kültürel zenginliklerini koruma ve tanıtma misyonunu sürdürüyor.

Yozgat Kültürel Değerleri Koruma Tanıtım ve Sanat Derneği (YODES), Yozgat'ın kültürel zenginliklerini koruma ve tanıtma misyonunu sürdürüyor. Yozgat'ın tarihi ve turistik güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika bir fırsat sunan dernek, yeni kurulmasına rağmen etkinliklerine hızla devam ediyor.

yodes-gezdirmeye-devam-ediyor-4.jpg

Dernek Başkanı Meltem Yılmaz, yapılan açıklamada, "Yozgat kültürünü ve ilimizin turistik destinasyonlarını tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi. Dernek olarak Yozgat'a olan sevgi ve bağlılıkla hareket ettiklerini belirten Yılmaz, "Yozgat bizim doğup büyüdüğümüz yer. Memleketimize bir faydamız olsun diye yola çıktık. Yozgat’a gönül veren insanlarla bir araya gelerek dernek kurduk." şeklinde konuştu.

YODES'in son etkinliği kapsamında katılımcılarla Gelingüllü Barajı'nda flamingoları gözlemleme fırsatı bulundu. Ayrıca Paşa Köy'de bulunan Tokmak Hasan Paşa Camii, tarihi dokusuyla büyüleyici bir mekan olarak ziyaret edildi. Karabıyık Köprüsü ise tarih ve mimari severler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Osmanpaşa Köyü'nde bulunan Emirci Sultan Türbesi ise ziyaretçilerine mistik bir atmosfer sunuyor.

yodes-gezdirmeye-devam-ediyor-3.jpg

Yılmaz, etkinlikle ilgili şunları dile getirdi: "Amacımız Yozgat kültürünü, Yozgat’ta turistik yerleri hem gezerek hem de gezdirerek tanıtmak. İlk rotamız Aydıncık ve Çekerek olmuştu. Bu defa farklı bir rota çizmek istedik."

Etkinliklerine devam edeceklerini belirten Yılmaz, "Dönem dönem farklı rotalar çizerek Yozgat’ımızda az bilinen yerleri tanıtmaya devam edeceğiz. Tüm Yozgatlı ve Yozgat’ta yaşayan dostlarımızı da derneğimize bekleriz." şeklinde konuştu.

yodes-gezdirmeye-devam-ediyor-2.jpg

YODES'in faaliyetleri, Yozgat'ın kültürel mirasını koruma ve tanıtma çabalarına önemli bir katkı sunuyor. Dernek, gelecek etkinlikleriyle de Yozgat'ın gizli kalmış güzelliklerini keşfetmek isteyenleri bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.