Yozgat'ta taraftarlar heyecanla bekliyor! Yeni sezon bu karşılaşmalarla başlıyor

Yozgat'ta taraftarlar heyecanla bekliyor! Yeni sezon bu karşılaşmalarla başlıyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig'de 2024-2025 sezonu yarın oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig'de 2024-2025 sezonu yarın oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Bu sezon 64 takım, dört grupta TFF 2. Lig'e yükselmek için mücadele edecek. Yozgat Belediyesi Bozokspor dahil, 18 yeni ekip bu sezon ilk kez 3. Lig'de boy gösterecek.

bozokspor-entreman-3.jpg

Sezonun ilk yarısı, 14-15 Aralık 2024 tarihlerinde oynanacak 15. hafta maçlarıyla sona erecek. 19 Ocak 2025'te başlayacak ikinci yarı 26 Nisan 2025'te tamamlanacak. Normal sezonun ardından play-off müsabakaları oynanacak.

TFF 3. Lig'de bu sezon 26. hafta karşılaşmaları hafta içi gerçekleştirilecek. Play-off maçlarının tarihleri ise daha sonra açıklanacak.

Lige 18 Yeni Ekip Katılıyor

Bu sezon TFF 3. Lig'de mücadele edecek 18 yeni ekip, bir üst ligden düşen 6 takım ve Bölgesel Amatör Lig'den yükselen 12 takımdan oluşuyor. Ayrıca, TFF Yönetim Kurulu kararıyla hakları dondurulan Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş İstiklalspor da bu sezon mücadele edecek.

Ligde yer alacak yeni takımlar şunlar: Zonguldak Kömürspor, Kırşehir Futbol SK, Bursaspor, Adıyaman FK, Etimesgut Belediyespor, Düzcespor, Denizlispor, Uşakspor, Beykoz İshaklıspor, Çorluspor, Nilüfer Belediye FK, Muğlaspor, 1926 Polatlı Belediyespor, Niğde Belediyespor, Viranşehir Belediyespor, Mazıdağı Fosfatspor, Çayelispor ve Yozgat Belediyesi Bozokspor.

bozokspor-entreman-4.jpg

TFF 2. Lig'e Yükselme Kuralları

TFF 3. Lig'de normal sezonu gruplarında lider tamamlayan dört ekip doğrudan TFF 2. Lig'e yükselme hakkı kazanacak. Ayrıca, her grupta ilk 6 sırada yer alan takımlar play-off maçlarına katılacak ve iki takım daha üst lige yükselme fırsatı bulacak.

Her grupta son 3 sırada yer alan ekipler ise Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. Play-off maçları 3 turdan oluşacak. Gruplarını 2. sırada tamamlayan takımlar, doğrudan 3. turdan mücadeleye katılacak.

sezon-bugun-basliyor1.jpg

Eski Şampiyon Bursaspor TFF 3. Lig'de

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Bursaspor, Süper Lig’i 2009-2010 sezonunda şampiyon olarak tamamlamış, ertesi sezon UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmişti. Ancak geçen sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'u 18. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekip, tarihinde ilk kez TFF 3. Lig'e düştü. Bursaspor, yarın Düzcespor deplasmanında ilk maçına çıkacak.

Bir diğer Avrupa deneyimi yaşamış kulüp olan Denizlispor da bu sezon TFF 3. Lig'de yer alacak. 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası’nda mücadele eden Denizlispor, Sparta Prag ve Lyon gibi takımları eleyerek dikkat çekmişti.

İlk Hafta Maçları

TFF 3. Lig'de 2024-2025 sezonu yarın başlayacak. İlk hafta maçlarından öne çıkanlar şöyle:

Düzcespor - Bursaspor

Karşıyaka - Kırşehir FK

Yozgat Belediyesi Bozokspor - Alanya 1221

Denizlispor - Bergama Sportif Faaliyetler

Yeni sezonda tüm takımlar, ligde üst sıralara tırmanarak TFF 2. Lig'e yükselme mücadelesi verecek. Özellikle yeni katılan takımlar ve Bursaspor gibi köklü ekipler dikkatle takip edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.