Yozgat'ta şampiyonluk kupasını kaldırdılar! Önceki şampiyonu bile devirdiler

Yozgat'ta şampiyonluk kupasını kaldırdılar! Önceki şampiyonu bile devirdiler
Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 14. Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen futbol turnuvasının galibi İletişim Fakültesi oldu.

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 14. Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen futbol turnuvasının galibi İletişim Fakültesi oldu. 3 Mayıs-18 Mayıs tarihleri arasında 16 takımın kupa için kıyasıya mücadele ettiği turnuvada İletişim Fakültesi, finalde İlahiyat Fakültesi’ni mağlup ederek şampiyonluk kupasını kaldırdı.

kupa-iletisim-fakultesinin4.jpg

Çekişmeli geçen final maçında 90 dakika boyunca her iki takım da gol atmayı başaramadı ve maç penaltılara gitti. İletişim Fakültesi kalecisi Batuhan Yoğurtçu, penaltı atışlarında yaptığı iki kritik kurtarışla takımının şampiyonluğunda büyük rol oynadı. Penaltı atışlarında Erdoğan Üner, takım kaptanı Mehmet Aktaş, Orhan Sönmez ve Badra Aliou Kamissokko’nun golleriyle maçı 4-2 kazanan İletişim Fakültesi, turnuvanın şampiyonu oldu.

kupa-iletisim-fakultesinin2.jpg

Turnuva boyunca her maçta takımlarına destek olan İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları, final maçında da coşkulu tezahüratlarıyla takıma moral verdi. Maç sonrasında büyük bir coşku yaşayan İletişim Fakültesi taraftarları ve oyuncuları, şampiyonluğu doyasıya kutladı. Sahada başlayan kutlamalar, fakülte önünde halaylar ve tezahüratlarla devam etti.

Turnuvanın ödülleri, Yozgat Bozok Üniversitesi Bahar Şenliklerinde düzenlenen törende takımlara verildi. Şampiyonluk kupasını alan İletişim Fakültesi, kupayı tüm fakülte için kaldırdı. Takım kaptanı ve Halkla İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Aktaş, “Bu başarı, tüm turnuva boyunca verdiğimiz emeğin karşılığı. Büyük bir mücadele verdik. Takım arkadaşlarımı ve bizi destekleyen herkesi kutluyorum” dedi.

kupa-iletisim-fakultesinin.jpg

Teknik direktör Dr. Onur Gül, takımın ilk günden itibaren kenetlenerek son ana kadar savaştığını ve büyük emek verdiğini belirtti. Gül, “Oyuncularımız ve taraftarlarımızla birlikte büyük mücadele verdik. Ruhen ve kalben birleştik. Bu takıma da şampiyonluk yakışırdı” diyerek taraftarlara teşekkür etti.

Turnuvanın ilk maçında Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile karşılaşan İletişim Fakültesi, maçı 7-1 kazandı. İkinci maçta Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni 3-2 yenen İletişim Fakültesi, Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu (MYO) ile oynadığı maçı 3-0’lık skorla tamamlayarak grup aşamasını başarıyla geçti.

kupa-iletisim-fakultesinin1.jpg

Çeyrek finalde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni 2-1 yenen İletişim Fakültesi, yarı finalde geçen yılın şampiyonu Tıp Fakültesi’ni aynı skorla mağlup ederek finale yükseldi. 17 Mayıs’ta oynanan final maçında İlahiyat Fakültesi ile karşılaşan İletişim Fakültesi, normal süresi 0-0 biten maçın ardından penaltılarda üstünlük sağlayarak şampiyonluğunu ilan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.