Yozgat'ın kanayan yarasıyla ilgili yeni gelişme! Sorun çözülmezse büyük tehlikeye girecek

Yozgat'ın kanayan yarasıyla ilgili yeni gelişme! Sorun çözülmezse büyük tehlikeye girecek
Yozgat’ta, 2021 yılında yıkılan eski Yozgat Şehir Stadyumu’nun yerine inşa edilen modern Bozok Stadyumu’nun inşaat süreci devam ediyor.

Yozgat’ta, 2021 yılında yıkılan eski Yozgat Şehir Stadyumu’nun yerine inşa edilen modern Bozok Stadyumu’nun inşaat süreci devam ediyor. Geçmişteki yıkımın ardından stadyumun inşaatı için çeşitli adımlar atılsa da, ekonomik zorluklar ve yüklenici firma ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle çalışmalar gecikmişti.

İnşaatın Yüzde 60’ı Tamamlandı

Bozok Stadyumu’nun inşaatının şu anda yüzde 60 oranında tamamlandığı bildiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, stadyum inşaatını öncelikli bir konu haline getirerek, gerekli girişimlerde bulundu. Yozgatlı yetkililerle ve siyasilerle yaptığı görüşmelerin ardından, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de temaslarda bulunduğunu belirtti.

hopur2.jpg

Hopur, “Yüzde 60 oranında tamamlanmış bir stadyumumuz var. Göreve başladığım günden bu yana, başta valimiz olmak üzere, siyasilerimizle sürekli istişarede bulunuyoruz. Birkaç hafta önce Ankara’ya giderek bu sorunun bir an önce çözülmesi için temaslarda bulundum.” dedi.

Yozgat Belediyesi Bozokspor’u Olumsuz Etkiledi

Bozok Stadyumu’nun inşaat sürecinin uzaması, TFF 3. Lig’de mücadele eden Yozgat Belediyesi Bozokspor takımını olumsuz etkiledi. Takım, kendi sahasında oynayacağı maçları Sorgun ilçesindeki sentetik sahada oynamak zorunda kaldı. Bu durum, taraftarlar ve spor camiasında tepki çekti.

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, stadyum inşaatının tamamlanmasının Yozgat için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bu meselenin çözüme kavuşturulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

hopur1.jpg

Stadyumun tamamlanmasının milli servetin heba edilmemesi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Hopur, Yozgatlı yetkililer ve siyasilerle yapılan görüşmeler sonucunda önemli adımlar atılacağına inandığını belirtti.

Hopur, “Stadyum bizim yarayan kanamız. Ama kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyorum. Çünkü bu konuda siyasilerimiz de ciddi adımlar atıyor. Hep birlikte bu projeyi tamamlayacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.