Yozgat'a büyük sevinç yaşattı! Türkiye Güreş Şampiyonası’nda zirveye çıktı

Yozgat'a büyük sevinç yaşattı! Türkiye Güreş Şampiyonası’nda zirveye çıktı
Tokat’ta düzenlenen Gençler-B Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda büyük heyecan yaşandı.

Tokat’ta düzenlenen Gençler-B Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda büyük heyecan yaşandı. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, 17-21 Şubat tarihleri arasında Ali Yücel Spor Salonu’nda düzenlendi.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen şampiyonaya Türkiye’nin dört bir yanından 60 farklı ilden 500 sporcu katıldı.

sampiyon-1.jpg

Yozgatlı Sporcu Mustafa Can 65 Kiloda Şampiyon

Zorlu mücadelelere sahne olan turnuvada, Yozgat’ın Aydıncık ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Konya Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nde eğitim gören Mustafa Can, büyük bir başarıya imza attı. Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına mindere çıkan genç sporcu, 65 kilo kategorisinde tüm rakiplerini eleyerek altın madalyanın sahibi oldu. Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği turnuvada üstün performans sergileyen Mustafa Can, final müsabakasında da rakibini mağlup ederek şampiyonluk kürsüsüne çıktı.

sampiyon-3.jpg

“Daha Büyük Başarılar İçin Çalışmaya Devam Edeceğim”

Şampiyonluk sonrası büyük bir mutluluk yaşayan Mustafa Can, kazandığı madalyayı babaannesi ve dedesiyle paylaştı. Duygularını dile getiren genç sporcu, “Bu başarıyı aileme armağan ediyorum. Daha büyük hedeflere ulaşmak için durmadan çalışacağım. Ülkemi uluslararası arenada da temsil etmek istiyorum” dedi.

Türkiye’nin Gelecekteki Güreş Yıldızları Yetişiyor

Genç güreşçilerin yeteneklerini sergilediği ve geleceğin yıldızlarını belirleyen Türkiye Şampiyonası, güreş camiası için büyük önem taşıyor. Serbest ve Grekoromen stilde düzenlenen müsabakalarda sporcular hem bireysel hem de takım halinde mücadele etti. Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri, şampiyonanın başarılı sporcular için bir basamak niteliğinde olduğunu belirterek genç güreşçilerin gelecekte Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını vurguladı.

sampiyon-2.jpg

Tokat, Başarılı Bir Organizasyona Ev Sahipliği Yaptı

Şampiyona süresince Tokat, sporcuları ve güreş severleri ağırlarken, Ali Yücel Spor Salonu’ndaki müsabakalara yoğun ilgi gösterildi. Spor otoriteleri, organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını ve genç güreşçilerin kendilerini kanıtlamaları için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Türkiye güreşinin geleceği için büyük bir adım olarak görülen bu şampiyona, yeni yeteneklerin keşfedilmesine katkı sağlarken, Mustafa Can gibi genç sporcuların başarıları da büyük takdir topladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.