Sırtın yere gelmesin! Bozok kaplanı Rıza Kayaalp rekor peşinde

Sırtın yere gelmesin! Bozok kaplanı Rıza Kayaalp rekor peşinde
Yozgat'ın milli gururu güreşçi Rıza Kayaalp, Paris Olimpiyatları'nda madalya hedefiyle yoluna devam ediyor. Olimpiyatlarda daha önce 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Kayaalp, Paris'e gidip Yozgat'a bir ilki getirmeyi planlıyor.

Yozgat'ın milli gururu güreşçi Rıza Kayaalp, Paris Olimpiyatları'nda madalya hedefiyle yoluna devam ediyor. Olimpiyatlarda daha önce 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Kayaalp, Paris'e gidip Yozgat'a bir ilki getirmeyi planlıyor. Kendisiyle yapılan bir röportajda, "Paris için son iki ayımız. Artık hedefimize ulaşmak için kısa bir zaman kaldı. Hazırlıklarımızı kamplarla sürdürüyoruz. Önümüzde yurt dışı kampı ve Macaristan'da yapılacak turnuva var. Kendimizi son kez test edeceğiz. Kalan zamanı iyi geçirmek ve güçlü bir şekilde olimpiyatlara gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Rıza Kayaalp, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na şampiyonluk ve rekor için gitmek istediğini vurguladı. "İlk kez olimpiyatlara tam kilomda gideceğim. Onun da verdiği güçle inşallah, dördüncü kez olimpiyat madalyasını ülkeme kazandırmak istiyorum. Buradaki en büyük hedefim altın madalya alabilmek. Altın madalyayla olimpiyat serüvenini sonlandırmak güzel olur. Olimpiyatlara beşinci kez katılacağım. Ülkemize en çok olimpiyat madalyası kazandıran sporcu olmayı çok istiyorum" dedi.

Avrupa şampiyonluğu rekorunu Rus Aleksandr Karelin ile paylaşan Rıza, olimpiyatlardan sonra Avrupa Güreş Şampiyonası'na katılıp katılmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu sene de Avrupa şampiyonluğunu çok talihsiz bir şekilde kaybettim. Olimpiyatlardan sonra bırakmayı çok istiyordum. O kadar emek vermişim, 14 kez final yapıp 12 kez Avrupa şampiyonu olmuşum. Rekora bir şampiyonluk kalmış. Bir 6 ayımı daha bunun için feda edebilirim. Bir Avrupa şampiyonasını daha rekor için denemek istiyorum."

Kayaalp, yoğun antrenman ve hazırlık sürecinin ardından Paris'e en iyi şekilde hazırlandığını ve madalya için mücadele edeceğini belirtti. Olimpiyat heyecanının kendisini motive ettiğini ve ülkesine bir kez daha gurur yaşatmayı arzuladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.