Bozok Kaplanı Rıza Kayaalp'ten yeni açıklamalar

Bozok Kaplanı Rıza Kayaalp'ten yeni açıklamalar
Yozgatlı milli güreşçi Rıza Kayaalp, uluslararası bir doping skandalıyla karşı karşıya kaldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Yozgatlı milli güreşçi Rıza Kayaalp, uluslararası bir doping skandalıyla karşı karşıya kaldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Kayaalp, kullandığı ilacın tedavi amaçlı olduğunu ve kas gücüne katkı sağlamadığını belirterek, vicdanının rahat olduğunu vurguladı. Ankara'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kayaalp, 25 yıllık kariyerinde Türkiye'ye çok sayıda madalya kazandırdığını ve doping testlerinin hepsinin temiz çıktığını dile getirdi.

Kayaalp, son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle doktor tavsiyesiyle Vastarel adlı bir ilaç kullandığını ancak içinde yasaklı bir madde olduğunu bilmediğini ifade etti. İlacı kullanmaya başladıktan bir süre sonra doping kontrolünde pozitif çıktığını öğrenince büyük bir şok yaşadığını belirten Kayaalp, "Hayatım boyunca bilmediğim hiçbir ilacı kullanmadım. Bu durum benim için beklenmedik bir olay oldu" dedi.

Milli güreşçi, olayın ardından uluslararası platformlarda durumunu anlatmanın zor olduğunu ve devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. "Vicdanen çok rahatım çünkü temiz sporu her zaman savundum" diyen Kayaalp, yaşadığı üzüntüyü ve kariyerindeki tertemiz geçmişi vurgulayarak, Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil ettiğini sözlerine ekledi.

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan da Rıza Kayaalp'e desteklerinin tam olduğunu belirterek, hukuki süreçte güreşçilerine her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın Paris 2024 kadrosundan çıkarılan Kayaalp'in yerine ise Hamza Bakır'ın seçildiği açıklandı.

Milli güreşçinin doping iddialarına karşı verdiği bu açıklamalar, spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.