Yozgat'tan Tuncay Özkan'a tepkiler çığ gibi büyüyor!

Yozgat'tan Tuncay Özkan'a tepkiler çığ gibi büyüyor!
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaştığı mesaj, siyasette büyük bir tartışmaya neden oldu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaştığı mesaj, siyasette büyük bir tartışmaya neden oldu. AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, Özkan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

CHP’li Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ağır eleştiriler içeren bir paylaşımda bulundu. Özkan, mesajında “Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın... 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende... Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!” ifadelerine yer verdi.

akgul-ve-sahan.jpg

Bu paylaşıma en sert tepkilerden biri AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül’den geldi. Akgül, yaptığı açıklamada Özkan’ın üslubunu eleştirerek, “Üslup, kişinin aynasıdır, kötü söz ise sahibine aittir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik alçak sözler sarf eden CHP'li Tuncay Özkan'ı şiddetle kınıyor, pislik saçan ağzından sarf ettiği sözleri misliyle kendisine iade ediyorum. Bunun adı siyaset olamaz, bunun adı ifade özgürlüğü hiç olamaz. Bu çürümüşlüktür, alçaklıktır, ahlaksızlıktır, hadbilmezliktir. Sarf ettiğin bu kirli sözlerle görüyorum ki senden milletin vekili değil, olsa olsa bu millete ve bu ülkeye düşman odakların maşası olur. Seni gidi kudurmuş seni!” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan da Özkan’ın açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Şahan, “Milletvekili sıfatını kullanarak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir şovmen üslubuyla hakaret etme cürretinde bulunan Tuncay Özkan'ın bu tutumu kabul edilemez! Bu tür düşmanca ve seviyesiz saldırılar, hem bireysel hem de kurumsal ciddiyeti hiçe saymaktadır. Siyasetin getirdiği sorumlulukları taşıyamayan, kaos ve kargaşadan beslenen bu kişi hukuk önünde hesap vermelidir,” ifadelerine yer verdi.

AK Parti’li milletvekillerinin sert açıklamaları, Özkan’ın sözlerine yönelik tepkilerin dozunu artırırken, siyaset arenasında tansiyonu yükseltti. Milletvekilleri, Özkan’ın açıklamalarını “düşmanca” ve “ahlak dışı” olarak nitelendirirken, bu tür üslup ve söylemlerin toplumsal barışı zedeleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.