Yozgat'tan çok sert tepki! Tüm ilişkiler derhal kesilsin

Yozgat'tan çok sert tepki! Tüm ilişkiler derhal kesilsin
Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgözel, düzenlediği basın toplantısında İsrail ve ABD’yi sert bir dille eleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgözel, düzenlediği basın toplantısında İsrail ve ABD’yi sert bir dille eleştirdi. Filistin’de yaşanan saldırıları “soykırım” olarak nitelendiren Adıgözel, Türkiye hükümetine çağrıda bulunarak, İsrail ile diplomatik ve ticari tüm ilişkilerin sonlandırılmasını talep etti.

"Filistin’de İnsanlık Suçu İşleniyor"

Basın açıklamasında konuşan Adıgözel, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekti. İsrail’in, Filistin halkına yönelik zulmünün uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Adıgözel, bu saldırıların ABD’nin desteğiyle sürdüğünü vurguladı.

İsrail’in Filistin topraklarında yeni bir "emlak vurgunu" planladığını öne süren Adıgözel, Filistinlilerin zorla yerlerinden edilerek yerlerine İsrailli yerleşimcilerin getirileceğini iddia etti.

"ABD Üsleri Kapatılsın, İsrail ile Ticaret Sonlandırılsın"

Türkiye’nin İsrail ile tüm bağlarını koparması gerektiğini ifade eden Adıgözel, Yeniden Refah Partisi’nin taleplerini sıraladı:

Türkiye'deki Amerikan üsleri kapatılmalı.

İsrail ile petrol ve ticaret anlaşmaları iptal edilmeli.

İsrail ile diplomatik ilişkiler kesilmeli.

D-8 ülkeleri ve diğer Müslüman devletler İsrail’e yaptırım uygulamalı.

Adıgözel, Türkiye’nin İslam dünyasında güçlü bir lider konumunda olduğunu belirterek, Filistin’e destek konusunda somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

"Gazze’yi Siyonistlere Yedirmeyeceğiz"

ABD eski Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sert sözlerle eleştiren Adıgözel, bu liderlerin insanlık suçu işlediklerini ifade etti. "Trump ve Netanyahu, masum insanları katleden suçlulardır" diyen Adıgözel, Gazze'nin İsrail tarafından ele geçirilmesine asla izin vermeyeceklerini belirtti.

"Kudüs, bağımsız Filistin’in başkenti olacak" sözleriyle Filistin davasına olan desteklerini bir kez daha yineledi.

"Ya Gerekeni Yapın Ya da Makamınızı Bırakın"

Adıgözel, hükümete sert bir uyarıda bulunarak, İsrail konusunda net bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Yeniden Refah Partisi olarak, 81 il teşkilatı ve 635 bin üyesiyle bu konuda mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Adıgözel, "Ya gerekeni yapacaksınız ya da makamınızı bırakacaksınız" sözleriyle hükümete çağrıda bulundu.

Basın toplantısını Berat Kandili’ni tebrik ederek noktalayan Adıgözel, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum