Yozgat'tan çok sert tepki gösterdi! Esnafın gözü bu haberde

Yozgat'tan çok sert tepki gösterdi! Esnafın gözü bu haberde
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından yapılan faiz artışlarına sert tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından yapılan faiz artışlarına sert tepki gösterdi. Aydoğmuş, bu artışların esnafa zulüm olduğunu ve büyük şirketlerin vergi borçları silinirken küçük esnafın mağdur edildiğini ifade etti.

Aydoğmuş, yaptığı açıklamada, hazine destekli kredilerin faiz güncellemelerinin esnaf üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını belirtti. “Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden çekilen kredilerin faizlerini arttırmak, esnafı yok etmek anlamına gelir. TESKOMB, ilk fırsatta esnafın tepesine çöktü. Kredisini ödemeye giden esnaf şok oldu. Kooperatifler aracılığı ile esnaf ve sanatkârlara önceden kullanılan kredilerin zamlanması, uzun zamandır zor günler yaşayan esnafımızı daha da zora sokacak” dedi.

esnaf-bir-duzenleme-bekliyor.jpg

Faiz artışının esnafa darbe vurduğunu vurgulayan Aydoğmuş, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. “Büyük şirketlerin vergi borcu silinirken, küçük esnaf zor durumda bırakıldı. Hazirandan itibaren kredi borcu değişti ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanan esnafın faizlerinin artırılması esnafı şok etti. Krizin faturasını esnafımıza ödetmeyin. Geriye dönük uygulanacak bu karardan derhal vazgeçilmelidir. Bu faiz artışının geri çekilmesi, yeni kullanılacak kredilerde yeni faiz oranlarının uygulanması daha doğru olacaktır” şeklinde konuştu.

Aydoğmuş, küçük esnafın yaşadığı zorluklara değinerek, mevcut ekonomik koşullarda esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. TESKOMB’un faiz artış kararının esnafın belini bükeceğini ifade eden Aydoğmuş, “Esnaf kardeşleriniz bu konuda TESKOMB’dan bir düzenleme beklemektedir. Esnaf zaten pandemi süreci ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu faiz artışı, esnafımızın üzerindeki yükü daha da artıracaktır” dedi.

Ömer Aydoğmuş’un açıklamaları, esnaf kesimi tarafından büyük destek gördü. Esnaf temsilcileri, faiz artışlarının geri alınması için çağrıda bulunarak, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. “Bu artışlar, esnafın sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” diyen esnaflar, kredi geri ödemelerinin daha makul şartlarda düzenlenmesini talep ediyor.

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Aydoğmuş, TESKOMB’a seslenerek, esnafın bu zor günlerinde yanında olunması gerektiğini söyledi. “Esnafın kullandığı kredi faiz oranlarının artırılması esnafımıza büyük zarar veriyor. TESKOMB’un bu karardan derhal vazgeçmesi ve esnafın lehine düzenlemeler yapması gerekiyor. Ekonomik krizlerin faturasını esnafa ödetmek yerine, onların yanında olarak destek olunmalıdır” dedi.

Aydoğmuş’un açıklamaları, esnafın yaşadığı zorlukların daha geniş kitleler tarafından duyulmasını sağladı. Esnaf temsilcileri, TESKOMB ve ilgili kurumların esnafın taleplerini dikkate alarak acil düzenlemeler yapmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.