Yozgat'ta feragat tartışması! MHP İl Başkanı Irgatoğlu'ndan açıklama geldi

Yozgat'ta feragat tartışması! MHP İl Başkanı Irgatoğlu'ndan açıklama geldi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, Yozgat Belediyesi personelinden istenilen feragat ile ilgili basında ve halk arasında dolaşan iddialara net bir dille cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, Yozgat Belediyesi personelinden istenilen feragat ile ilgili basında ve halk arasında dolaşan iddialara net bir dille cevap verdi. Irgatoğlu, "Belediye personelinden istenilen feragatin partimizin hiçbir birimiyle alakası yoktur" diyerek, konu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

İrgatoğlu, yaptığı açıklamada, günlerdir kamuoyunu meşgul eden belediye çalışanlarının maaşlarının düşürülmesi konusuna değindi. İlk gün MHP Yozgat Belediye Meclisi Grubu'nun gerekli açıklamayı yapmasına rağmen halk arasında bilgi kirliliğinin devam ettiğini vurgulayan Irgatoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yozgat Belediye personelinden istenilen feragatin partimizin hiçbir birimiyle alakası yoktur ve bu feragatin istenmesinin teklifi Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilmemiştir. Kaldı ki böyle bir konu Belediye Meclisi'ne gelmemiştir. Belediye çalışanlarının yönetimi, atanması, yeniden görevlendirilmesi ve ücretleri gibi konular tamamen belediye başkanlık makamının yetkisindedir. Bu yetki belediye meclislerinde değildir.”

Irgatoğlu, yanlış bilgi yayılmasının önüne geçmek amacıyla belediye meclis toplantılarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması talebini de yineledi. Irgatoğlu, “Halk arasında bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde söylenen MHP grubu tarafından böyle bir uygulamanın işleme alındığı kesinlikle doğru değildir. Bu vesileyle bu gibi konularda tekrar bir sıkıntı yaşamamak adına belediye meclis toplantılarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması talebimizi yeniliyoruz” dedi.

Yanlış Bilgilendirme ve Bilgi Kirliliği

İrgatoğlu, açıklamasında belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili kararların belediye meclisi yerine belediye başkanlığı makamı tarafından verildiğini belirtti. Belediye çalışanlarının maaşlarının düşürülmesi konusunda MHP'nin herhangi bir teklifte bulunmadığını söyleyen Irgatoğlu, yanlış bilgilendirmelerden dolayı kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine dikkat çekti.

Belediye personelinden istenilen feragatin tamamen belediye başkanlığının yetki alanında olduğunu belirten Irgatoğlu, konunun MHP ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Belediye meclisiyle ilgili konularda şeffaflık sağlanması amacıyla toplantıların sosyal medya üzerinden canlı yayınlanmasının önemine vurgu yaptı.

Şeffaflık Talebi

İrgatoğlu, belediye meclisi toplantılarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması talebini yinelerken, bu uygulamanın halk arasında bilgi kirliliğini önleyeceğini ve yanlış anlamaların önüne geçeceğini belirtti. Canlı yayınların, halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayacağını ve şeffaflık ilkesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Yozgat Belediyesi'nde yaşanan feragat tartışmalarıyla ilgili olarak MHP'nin duruşunu net bir şekilde ortaya koyan Irgatoğlu, belediye çalışanlarının haklarının korunması gerektiğine vurgu yaptı. İrgatoğlu, belediye personelinden istenilen feragatin MHP ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini bir kez daha belirtti.

Sonuç ve Değerlendirme

Yozgat Belediyesi'nde yaşanan maaş tartışmaları ve feragat talepleri üzerine açıklama yapan MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, konuya netlik kazandırarak bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi hedefledi. Belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili kararların belediye başkanlığı makamına ait olduğunu vurgulayan Irgatoğlu, MHP'nin bu konuda herhangi bir teklifte bulunmadığını açıkladı. İrgatoğlu'nun, belediye meclisi toplantılarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması talebi ise şeffaflık ve doğru bilgilendirme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.