Yozgatlı hemşehrimiz Kürşat Zorlu'dan önemli açıklamalar

Yozgatlı hemşehrimiz Kürşat Zorlu'dan önemli açıklamalar
İYİ Parti Ankara Milletvekili Yozgatlı hemşehrimiz Kürşat Zorlu, Türkiye'de artan ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon karşısında kiracıların korunması için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yozgatlı hemşehrimiz Kürşat Zorlu, Türkiye'de artan ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon karşısında kiracıların korunması için önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Zorlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TBMM'ye sunduğu kapsamlı araştırma önergesiyle kiracıların fahiş kira zamları altında ezilmemesi için adım atılmasını talep etti.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve nüfusun büyük çoğunluğunun asgari ücretle geçindiği gerçeğini göz önünde bulunduran Zorlu, kira artış sınırlarının kaldırılması durumunda yaşanacak olası zorluklara dikkat çekti. Özellikle TÜFE'deki yüksek artışların kiraları olumsuz etkileyeceğini belirten Zorlu, "Gerekli tedbirler alınmadan uygulamadan vazgeçmek, kirada yaşayan vatandaşlarımızı daha da zor duruma düşürecektir" dedi.

zorludan-onlem-cagrisi1.jpg

Zorlu'nun TBMM'ye sunduğu önerge, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konut kiralarında uygulanan zam sınırlarının kaldırılması yönündeki açıklamalarını da içeriyor. Zorlu, bu durumun özellikle asgari ücretle geçinen vatandaşları daha fazla etkileyeceğini ve ekonomik sıkıntıların artmasına neden olabileceğini ifade etti.

Ülkedeki konut kira fiyatlarının giderek yükseldiğine dikkat çeken Zorlu, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki ortalama kira fiyatlarını da paylaştı. Bu şehirlerdeki yüksek kira rakamlarının, gelir seviyesi düşük olan vatandaşların geçimini daha da zorlaştırdığını belirtti.

Zorlu'nun önergesinde ayrıca, 2022 yılında Türk Borçlar Kanunu'na eklenen geçici maddeyle kira zamlarının yüzde 25 ile sınırlandırıldığı hatırlatıldı. Ancak, bu sınırlamanın 1 Temmuz 2024'te sona ereceği ve buna bağlı olarak kiraların artabileceği vurgulandı.

Son olarak Zorlu, ekonomik istikrarın sağlanmadığı bir dönemde kira zamlarının sınırlarının kaldırılmasının vatandaşları daha fazla etkileyeceğini ve bu nedenle acil önlemler alınması gerektiğini belirtti. Meclis Araştırması açılmasını talep eden Zorlu, vatandaşların ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bir de kira zamlarıyla karşı karşıya kalmamaları için hızlı bir çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.