MHP Yozgat Milletvekili Sedef harekete geçti! TBMM gündemine taşıdı

MHP Yozgat Milletvekili Sedef harekete geçti! TBMM gündemine taşıdı
MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Atatürk yolunun tehlikeli durumunu gündeme taşıyarak önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Atatürk yolunun tehlikeli durumunu gündeme taşıyarak önemli açıklamalarda bulundu. Tek şeritli olan yolun sürücüler için büyük riskler oluşturduğunu belirten Sedef, yolun bölünmüş hale getirilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Atatürk yolunda meydana gelen elim trafik kazası üzerine konuşan Milletvekili Sedef, "Bu kaza hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum" dedi. Kazanın ardından sürücü güvenliği konusundaki endişelerini bir kez daha dile getiren Sedef, konuyu tekrar Meclis gündemine taşıdı.

Atatürk yolunun tek şeritli ve dar bir yapıya sahip olduğunu belirten Sedef, bu durumun sürücülerin güvenliği açısından büyük riskler oluşturduğunu ifade etti. "Yozgat merkezden Boğazlıyan ilçemize, oradan da Kayseri ilimize ulaşımı sağlayan Atatürk yolu şu an itibarıyla tek şeritlidir ve oldukça dar bir yapıya sahiptir. Bu durum sürücülerin güvenliği açısından büyük riskler oluşturmaklardır. Özellikle tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu dönemlerde yaşanan trafik kazaları maalesef can kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle, Boğazlıyan ilçemiz ile Yozgat arasında bölünmüş yol yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Yozgat merkezden geçen uluslararası E88 kara yolunun trafik yoğunluğunu kaldıramadığını belirten Sedef, "Projesi hazır olan çevre yolunun bir an önce yapılması gerekmektedir" dedi. Yolun bölünmüş hale getirilmesinin ve çevre yolu projesinin hayata geçirilmesinin Yozgat'ın ulaşım güvenliği ve verimliliği açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.

Sedef, Yozgat'a yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, "Yozgat’ımıza yapılan yatırımlar önemlidir ancak daha önce Meclis kürsüsünden dile getirdiğimiz ve verdiğimiz önergelerle defalarca gündeme getirdiğimiz Atatürk yolunun bölünmüş yol olarak düzenlenmesi artık elzem bir hal almıştır" ifadelerini kullandı. Atatürk yolunun güvenliği için yapılan yatırımların artırılması gerektiğini belirtti.

Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat’ın gelişimi ve vatandaşların güvenliği için bölünmüş yol ve çevre yolu projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. "Sürücülerin can güvenliği bizim önceliğimizdir ve bu yolun güvenli hale getirilmesi için tüm gerekli adımların atılması elzemdir" dedi. Sedef, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için ilgili projelerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.