Yozgat'ta unutulmaz anlar yaşanıyor! Büyük bir coşkusuyla başladı

Yozgat'ta unutulmaz anlar yaşanıyor! Büyük bir coşkusuyla başladı
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozok Film Festivali, Yozgat’ta yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla başladı. Festivale katılan sanatseverler, etkinliğin sunduğu çeşitli aktivitelerle unutulmaz anlar yaşadı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozok Film Festivali, Yozgat’ta yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla başladı. Festivale katılan sanatseverler, etkinliğin sunduğu çeşitli aktivitelerle unutulmaz anlar yaşadı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, festivalin açılış töreninde önemli isimlerle birlikte yer aldı.

2-002.jpg

Açılış Töreninde Duygusal Anlar

Festivalin açılış törenine Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Güngör Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven katıldı. Törende, Jandarma Bando Komutanlığı eşliğinde oluşturulan Yeşilçam Orkestrası, katılımcılara nostalji dolu anlar yaşattı.

Kültürel ve Sanatsal Gelişime Katkı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, festivalin Yozgat’ın kültürel ve sanatsal gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Vali Özkan, “Bu yıl 3. kez düzenlediğimiz Bozok Film Festivali, üniversitemizin, belediyemizin ve iş insanlarımızın değerli katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hayat buldu. Hepiniz festivalimize hoş geldiniz” dedi.

3-001.jpg

Eğitim ve Sinema Üzerine Fikirler

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Güngör Yılmaz da festivalin önemine değinerek, “Bu festivalin ülkemiz ve sinema sektörü için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise, sinemanın kültürel bağları güçlendiren önemli bir sanat dalı olduğunu belirterek, “Sinemanın, toplumsal belleğin korunmasında ve kültürel değerlerin aktarılmasında kilit bir rol oynamaktadır” dedi.

4-001.jpg

Büyüyen İlgi ve Gelecek Etkinlikler

Bozok Film Festivali, Yozgat’ın kültürel ve sanatsal dokusunu canlandırmayı amaçlayan etkinlikleriyle büyük beğeni topladı. Sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan festival, gelecekte de devam edeceği sinyallerini veriyor.

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Atölye Çalışmaları ve Söyleşiler

Festival, yarın Etem Caner Karaüç Senaryo Atölyesi, Deniz Gök Film Yapım Atölyesi, Aydın Sarman Film Müzikleri Atölyesi ve film gösterimleri ile devam edecek. 10 Ekim'de ise Dr. Onur Keşaplı’nın “Kısa Film Nedir?” konulu film gösterimleri ve Türkan Şoray söyleşisi ile Bozok Film Festivali sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.