TDV KAGEM bu yıl 11'incisi düzenledi! 600 öğrenciye eğitim verildi

TDV KAGEM bu yıl 11'incisi düzenledi! 600 öğrenciye eğitim verildi
Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen yaz okulu, 600 öğrenciye eğitim fırsatı sundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen yaz okulu, 600 öğrenciye eğitim fırsatı sundu. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen yaz okulu, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa gibi şehirlerde eş zamanlı olarak düzenlendi. Etkinlik, dört hafta boyunca çeşitli konularda dersler, atölye çalışmaları ve sosyal faaliyetlerle renklendi.

tdv4.jpg

KAGEM Yaz Okulu, gençlere Kur’an-ı Kerim, din ve hayat bilgisi gibi temel derslerin yanı sıra iletişim, değerler eğitimi, psikoloji, sanat, spor, sağlık ve doğa gibi çok çeşitli alanlarda bilgi aktardı. 250 gönüllü eğitimci, farklı disiplinlerde uzmanlıklarını öğrencilere aktararak yaz okulunun etkinliğini artırdı. Programda atölye çalışmaları, söyleşiler, ödüllü yarışmalar ve farkındalık eğitimleriyle dolu dolu bir yaz dönemi yaşandı.

tdv8tdv-kadin-aile-ve-gonulluluk-hizmetleri-muduru-hatice-kahyaoglu.jpg

“Gençler Bizim Umudumuz”

TDV Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürü Hatice Kahyaoğlu, Ankara’daki KAGEM Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanış programında yaptığı konuşmada, yaz okulunun 600 öğrencinin katılımıyla tamamlandığını ifade etti. Kahyaoğlu, “Bu süreçte gençlerimizden aldığımız geri bildirimlerle yaz okulumuzun ne kadar verimli geçtiğini gördük. Sizler bizim geleceğimizsiniz, hayatınızda iz bırakabildiysek ne mutlu bize. KAGEM ailesi olarak tüm hocalarımız ve gönüllü kadromuzla size hizmet etmek için özveriyle çalıştık. Aldığınız eğitim ve ilhamla yolunuza daha güçlü devam edeceğinize inanıyoruz” dedi.

Kahyaoğlu, konuşmasında gençlere yönelik her yıl düzenlenen yaz okulunun bu yıl ilk kez lisans ve lisansüstü öğrenciler için de açılacağını müjdeledi. 19 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan KAGEM Yaz Akademisi, üniversite öğrencilerine daha ileri düzey eğitimler sunacak.

tdv2.jpg

Yaz okulu kapanış programının son bölümünde öğrenciler, dört hafta süresince elde ettikleri deneyimleri ve duygularını paylaştı. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi. Ayrıca tüm katılımcılara sertifikaları verilerek eğitim dönemi sona erdi.

tdv3.jpg

KAGEM’in yaz okulu programı, gençlerin gelişimine katkı sağlayarak onların yeni bilgi ve deneyimler kazanmasını hedeflerken, güçlü sosyal ilişkiler kurmalarına da olanak tanıdı. Gelecek yıllarda daha fazla öğrenciyi ağırlayarak büyümesi beklenen bu etkinlik, KAGEM’in gençlere yönelik çalışmalarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.