Yozgat'tan şehir dışına gidecekler aman dikkat!

Yozgat'tan şehir dışına gidecekler aman dikkat!
Yozgat'ta çilingirlik yapan esnaf, yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehir dışına giden vatandaşların ev güvenliği konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yozgat'ta çilingirlik yapan esnaf, yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehir dışına giden vatandaşların ev güvenliği konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat'ta da yaz aylarının başlamasıyla birlikte şehir dışına çıkma oranında artış yaşanıyor. Tatil için evden uzaklaşan vatandaşlar, evlerinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önlem almak zorunda.

Çilingir esnafı, özellikle hırsızlık olaylarına karşı kapı kilitlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Şehir dışına tatile giden vatandaşların mevcut kapı kilit sistemlerini gözden geçirmeleri ve güçlendirmeleri gerektiğini ifade eden çilingirler, “Evden ayrılmadan önce kapılarınızı alt ve üst kilitleriyle mutlaka kilitleyin. Balkon kapılarını da ihmal etmeyin. Alt katlarda oturan vatandaşlarımıza demir sürgü sistemlerini yaptırmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Çilingir esnafı ayrıca, “Kapı güçlendirme sistemi olarak kancalı ve güvenlikli kilit sistemlerimiz mevcut. Bunları kullanarak hırsızlık girişimlerine karşı daha güvenli bir çözüm elde edebilirsiniz. Daha güvenilir bir çözüm olarak da çelik kapının üzerine tekrar uygulanacak kapı aparatlarımız var” dedi.

Tatilde evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar için bazı önerilerde bulunan çilingir esnafı, kapı kilitlerinin yanı sıra pencere güvenliği konusuna da dikkat çekti. "Pencere güvenliği de en az kapı güvenliği kadar önemli. Özellikle alt katlarda yaşayanlar, pencerelerine demir korkuluk yaptırarak güvenliği artırabilirler" dedi. Ayrıca, evde yokken ışıkların belirli aralıklarla yanıp sönmesini sağlayan zamanlayıcı cihazların kullanılmasının, hırsızların evde biri varmış gibi düşünmesine neden olacağını belirtti.

Modern teknolojinin sunduğu imkanlarla da ev güvenliğinin artırılabileceğine dikkat çeken çilingir esnafı, “Güvenlik kameraları ve akıllı ev sistemleri, evde olmadığınız zamanlarda bile evinizi izleme ve kontrol etme imkanı sağlar. Bu tür sistemler, olası hırsızlık girişimlerini caydırmada oldukça etkili olabilir” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta faaliyet gösteren çilingirler, vatandaşların tatil dönemlerinde huzurlu bir şekilde şehir dışına çıkabilmeleri için gerekli güvenlik önlemlerini almalarını tavsiye ediyor. Kapı kilitlerinin güçlendirilmesi, pencere güvenliğinin sağlanması ve modern güvenlik sistemlerinin kullanılması, tatilde evinizi güvende tutmanın en etkili yolları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.