Yozgat'tan Iğdır'a uzandı! Önemli bir adım atıldı

Yozgat'tan Iğdır'a uzandı! Önemli bir adım atıldı
Iğdır Üniversitesi, genç girişimciler için düzenlediği proje geliştirme ve eğitim seminerleriyle dikkat çekiyor.

Iğdır Üniversitesi, genç girişimciler için düzenlediği proje geliştirme ve eğitim seminerleriyle dikkat çekiyor. Son olarak, üniversite tarafından düzenlenen "Girişimcilik Kampı" niteliğindeki etkinlikte, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata'nın katılımıyla önemli bir adım atıldı.

genc-girisimcilere-ozel-egitim-2.jpg

11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Prof. Dr. Böyükata, genç girişimcilere proje yazımı, yönetimi ve değerlendirme süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Özellikle TEYDEB -1512 TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) konusunda atölye çalışmaları yapılarak, öğrencilere pratik beceriler kazandırıldı.

genc-girisimcilere-ozel-egitim-6.jpg

Eğitim etkinliğine katılan öğrenciler, uygulamalı eğitimlerin etkili olduğunu, katılımcı sayısının az olmasının öğrenme deneyimini artırdığını ve soru-cevap formatının interaktif bir ortam oluşturduğunu vurguladılar. Ayrıca, etkinlik sonrası proje konuları bulma ve geliştirme konusunda daha yetkin hissettiklerini ifade ettiler.

genc-girisimcilere-ozel-egitim-3.jpg

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Gülşen ve diğer akademisyenler, bu tür etkinliklerin gençlerin kariyer gelişimine önemli katkılar sağladığını belirttiler. Prof. Dr. Gülşen, Prof. Dr. Mustafa Böyükata'ya üniversite adına teşekkür ederek, gençlerin geleceğe daha hazırlıklı adım atması için bu tür çalışmaların devamının önemini vurguladı.

genc-girisimcilere-ozel-egitim-5.jpg

Bu tür işbirliklerinin ve eğitim etkinliklerinin gençlerin girişimcilik potansiyelini artırmada kritik bir rol oynadığı açıkça görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.