Yozgat'tan flaş gelişme! Artık belediyede değil

Yozgat'tan flaş gelişme! Artık belediyede değil
Yozgat İl Genel Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısının dördüncü oturumu, Adnan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi.

Yozgat İl Genel Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısının dördüncü oturumu, Adnan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İl Özel İdaresi ve Yozgat Belediye Başkanlığı arasında Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Tesisi hakkında hazırlanan sözleşmenin iptali kararlaştırıldı.

Meclis salonunda düzenlenen toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. İlk gündem maddesi olarak, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Tesisinin Yozgat Belediye Başkanlığınca işletilmesi için yapılan beş yıllık tahsis sözleşmesinin iptali ele alındı. Yozgat Belediye Başkanlığı'nın talebi üzerine Jeotermal ve Su Kaynakları Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, oy birliği ile kabul edildi.

Komisyon Başkanı Ferhat Fidan, rapor üzerine yaptığı açıklamada, “Mülkiyeti Hazineye ait olan Merkez İlçe Mutafoğlu Mahallesi II. Mıntıka tapusunda kayıtlı 26 bin 846,61 metrekare alana sahip taşınmaz üzerine İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Tesisi, İl Genel Meclisi’nin 21 Mayıs 2021 tarihli kararı ile beş yıl süreyle Yozgat Belediye Başkanlığı’na tahsis edilmişti. Ancak Belediye Başkanlığı, 26 Nisan 2024 tarihli yazısıyla bu tahsisin iptal edilmesini talep etti. Sözleşmenin 9.2 maddesi gereğince, belediye fesih talebinde bulunursa sözleşme idare tarafından feshedilebilir. Bu bağlamda, tesisin işletme sürecinde istenilen sonuç alınamadığı ve meydana gelen deformelerin onarımı ile borç ve giderlerin kapatılması şartıyla sözleşmenin iptal edilmesi uygun görüldü” dedi.

Gündemin ikinci maddesi olarak, İl Özel İdaresine ait Çekerek’teki bakımevinin fiziki durumu ve araç parkındaki araç ve ekipmanların genel durumları hakkında rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor, oy birliği ile kabul edildi.

Komisyon Başkanı Abdulkadir Sungur yaptığı açıklamada, “Çekerek’te bulunan bakımevinde 1 kadrolu müdür, 16 şirket elemanı ve 4 geçici birlik elemanı ile hizmet verilmektedir. Bakımevi binasının dış ve iç cephe sıva tamiri, boyası, kapı ve pencerelerin PVC ile değiştirilmesi, çevrenin tel örgü ile çevrilmesi ve doğalgaz ısıtma sistemi ihtiyaçları belirlenmiştir. Ayrıca, mevcut araçların yetersiz kalmasından dolayı yeni araç talepleri de rapora eklenmiştir” diye konuştu.

1986 model Komotsu greyder, 1987 model Komotsu silindir ve 1998 model BMC Fatih kamyonun sık sık arıza verdiği ve ihtiyaçları karşılamadığı belirtilerek, yeni araçlarla değiştirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Çekerek Köylere Hizmet Götürme Birliği adına kayıtlı JCB 3CX kepçenin de çok arıza verdiği ve yetersiz kaldığı için yeni bir kepçeyle değiştirilmesi talep edildi.

Toplantıda alınan bu kararlarla, Yozgat Belediyesi'nin Termal Aquapark ve Spor Kompleksi işletmesinden çekilmesi ve Çekerek’teki bakımevinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu kararların, tesislerin ve hizmetlerin daha verimli hale gelmesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.