Yozgat'taki tek lisanslı tesis! Yeni projenin de temelleri atıldı

Yozgat'taki tek lisanslı tesis! Yeni projenin de temelleri atıldı
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptığı açıklamada, ilçede faaliyete geçirilen çevre dostu projeleri tanıttı.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptığı açıklamada, ilçede faaliyete geçirilen çevre dostu projeleri tanıttı. Başkan Yalçın, “Sıfır Atık Tesisi, Güneş Enerji Santrali ve proje çalışmaları tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi ile yaşanabilir bir Akdağmadeni için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

akdagmadenimiz-icin-calisiyoruz-1.jpg

Yalçın, Dünya Çevre Günü'nü kutlarken, temiz ve yeşil bir dünya için herkesin büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı. “Hep birlikte daha temiz bir çevre için çaba sarf etmeliyiz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Akdağmadeni bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın, çevreci bir belediye olarak, geçen dönemde bölgesinde tek lisanslı tesisleri kurduklarını belirtti. “Sıfır Atık Tesisimizi kurduk ve burada binlerce ton atığı çevreye zarar vermeden ekonomiye kazandırdık. Aynı zamanda yer altı çöp konteyner sistemini ilçemize kazandırarak çevre kirliliğini önleme konusunda örnek bir çalışma gerçekleştirdik” dedi. Ayrıca öğrencilere yıl boyunca verilen sıfır atık eğitimleriyle çevre bilincini artırdıklarını ve en çok atık toplayan gençler ile okulları ödüllendirerek teşvik ettiklerini ekledi.

akdagmadenimiz-icin-calisiyoruz.jpg

Yalçın, ilçede 24 bin metrekare alan üzerine kurulmaya başlanan Güneş Enerji Santrali’nin temellerinin atıldığını açıkladı. “Buradan 1.2 MW gücünde enerji üreteceğiz. Kendi enerjimizi kendimiz üretirken, aynı zamanda gelir sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Akdağmadeni’nin önemli bir ihtiyacı olan Atık Su Arıtma Tesisi için kamulaştırma ve proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Yalçın, “Bu dev eseri de yine bizler yapacak ve Akdağmadeni'nin atık sularını arıtıp bölgemizde çevreye zarar veren neredeyse tüm etkenleri ortadan kaldıracağız” dedi. Bu tesisin, İç Anadolu Bölgesi’nin yeşil ve kadim ilçesi Akdağmadeni’nde çevreyi koruma adına büyük bir adım olacağını vurguladı.

Başkan Yalçın, Akdağmadeni’nde insan ve çevre odaklı projelere devam edeceklerini belirtti. “Yaşanabilir, temiz ve yeşil bir Akdağmadeni için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hemşehrilerimizle birlikte daha güzel bir gelecek inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

akdagmadenimiz-icin-calisiyoruz-3.jpg

Yalçın, Sıfır Atık Projesi’nin ekonomiye katkısını vurgulayarak, “Geri dönüşüme önem vererek binlerce ton atığı ekonomiye kazandırdık. Bu sayede hem çevreyi koruduk hem de ilçemize ekonomik değer kattık” dedi. Belediye olarak çevre dostu projelere devam edeceklerini belirtti.

Çevre bilincinin genç yaşlarda kazanılmasının önemine değinen Yalçın, “Öğrencilerimize verdiğimiz sıfır atık eğitimleriyle çevre duyarlılığını artırmayı hedefledik. En çok atık toplayan öğrencilerimizi ve okullarımızı ödüllendirerek bu bilinci pekiştirdik” ifadelerini kullandı.

Yalçın, Güneş Enerji Santrali ile temiz enerji üretimine geçeceklerini belirterek, “Bu santral ile hem kendi enerjimizi üretecek hem de ilçemize gelir sağlayacağız. Temiz enerjiye geçiş, sürdürülebilir bir gelecek için büyük bir adım” dedi.

Akdağmadeni Belediyesi, çevre dostu projeleriyle bölgesinde örnek olmayı sürdürüyor. Başkan Yalçın, daha yaşanabilir bir Akdağmadeni için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, tüm hemşehrilerini çevreye duyarlı olmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.