Yozgat'ta yoğun mesai! Vatandaşlar soluğu burada aldı

Yozgat'ta yoğun mesai! Vatandaşlar soluğu burada aldı
Kurban Bayramı'nın ardından Yozgat’ta pide fırınlarında hareketlilik artarak devam ediyor.

Kurban Bayramı'nın ardından Yozgat’ta pide fırınlarında hareketlilik artarak devam ediyor. Vatandaşlar, bayramda kestikleri kurban etlerini kıyma yaptırarak, özellikle kahvaltı ve öğle yemeklerinde tüketmek üzere kıymalı pide yaptırmak için fırınlara akın ediyor.

Kıymalı Pideye Yoğun İlgi

Yozgat’ta uzun yıllardır hizmet veren Sürmeli Pide Salonu'nun sahibi Kenan Kartal, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı sonrası kıymalı pide yoğunluğu yaşadıklarını belirtti. Kartal, “Bayramdan yeni çıktık ve vatandaşlarımız, kıyma olarak çektirdikleri kurban etlerini fırınlara getirerek sabah kahvaltısı veya öğle yemeği için kıymalı pide yaptırıyor. Bu yoğunluğumuz yaklaşık bir ay boyunca devam edecek” dedi.

Peynirli Pidenin Yerini Kıymalı Pide Aldı

Vatandaşların kıymalı pide yaptırmak için fırınlarda kuyruk oluşturduğunu vurgulayan Kartal, “Kurban öncesinde sabah kahvaltılarında daha çok peynirli pide tercih edilirdi. Ancak bayram sonrası, sabah kahvaltılarında peynirli pidenin yerini kıymalı pide aldı. Şu anda Yozgat’taki tüm fırınlarda kıymalı pide yoğunluğu yaşanıyor. İşlerimizden oldukça memnunuz” diye konuştu.

Yoğunluk Bir Ay Sürüyor

Hal Pide Fırını sahibi Ali Gür de Kurban Bayramı sonrası yaklaşık bir ay boyunca yoğunluk yaşadıklarını dile getirdi. Gür, “Kurban Bayramı öncesi işlerimiz bu kadar yoğun değildi. Ancak bayram sonrası bir ay boyunca bu yoğunluğu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız sabah kahvaltılarında ve öğlen yemeklerinde kıymalı pideyi tercih ediyor. Biz de daha kaliteli hizmet vermek için işimizin başındayız” ifadelerini kullandı.

Misafirler İçin Kıymalı Pide

Kıymalı pide yaptırmak için fırına gelen bir vatandaş, kurban etinin bir kısmını kıyma olarak ayırdığını belirterek, “İl dışından bayram için akrabalarımız geldi. Ben de evde bulunan kıymadan aldım ve bu kıymaya katmak için domates, biber ve kuru soğanı makinede çektirerek kıyma ile karıştırdım. Şimdi de kıymalı pide yaptıracağım” şeklinde konuştu.

sebzeli.jpg

Kurban Bayramı’nda Yozgat’taki kasaplar, kurban etlerini kıyma yaptırmak ve sucuk hazırlatmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Kasaplar, bu yoğunluğun bayramın ikinci gününden itibaren başladığını ve yaklaşık on gün daha devam edeceğini belirtti.

Bir kasap, “Vatandaşlarımız, kıymalık olarak ayırdıkları kurban etlerini getirerek kıyma yaptırıyor. Bazıları ise kıyma yaptırdıkları etin sucuk yapılmasını talep ediyor. Bu yönde de oldukça fazla talep var. Allah’a şükür, işlerimizde kurban bereketi devam ediyor” dedi.

Kurban Bayramı sonrası Yozgat'ta pide fırınları ve kasaplarda yaşanan bu yoğunluk, hem esnafın yüzünü güldürüyor hem de vatandaşların lezzetli kıymalı pidelerle sofralarını şenlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.