Yozgat'ta yeni kararlara imza atıldı! 15 gündem maddesi görüşüldü

Yozgat'ta yeni kararlara imza atıldı! 15 gündem maddesi görüşüldü
Yozgat Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis salonunda düzenlenen toplantıda, toplam 15 gündem maddesi görüşüldü.

Yozgat Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis salonunda düzenlenen toplantıda, toplam 15 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Kazım Arslan, göreve geldiği iki aylık süre zarfında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Arslan, "Göreve geldiğimiz günden beri personel konusuyla ilgili adımlar attık. İşçi temsilcileri ve sendikalarla görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz, Yozgat'ta daha iyi hizmetler sunmak" dedi. Ayrıca, personel konusunda detaylı açıklamalar yapmaktan kaçındığını belirtti.

Başkan Arslan, son iki ayda belediyenin gelirlerinde 49 milyon lira artış, giderlerinde ise 85 milyon lira tasarruf sağlandığını açıkladı. Bu olumlu gelişmelerin, belediyenin geleceğe umutla bakmasına vesile olduğunu ifade etti. "Tahmin ettiğimizden daha kısa sürede işleri toparlayacağımıza inanıyoruz" diyen Arslan, meclis üyelerinden de aynı inançta olmalarını beklediklerini belirtti.

Belediyenin çalışmalarına değinen Arslan, çeşitli projeler hakkında bilgi verdi. Şehri Huzur Yapı Kooperatifi’nin kuruluşunun tamamlandığını ve arsa tespitinin yapıldığını açıkladı. Ayrıca, yeni galericiler sitesi için arsa tespitinin yapıldığını ve imar düzenlemesi ile ilgili adımlar atılacağını belirtti. Şehir genelinde çevre düzenlemeleri yapıldığını, sinema sokakta, Eskipazar Mahallesinde ve Mehmet Hulusi Mahallesinde çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hayvan barınağı konusunda da adımlar atıldığını belirten Arslan, belediyeye ait katı atık tesisinin yakınında 25 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü, bu olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Yavru köpeklerin bakımının yapıldığını belirten Arslan, konuyla ilgili polemiğe girmek istemediğini ifade etti.

Toplantıda ele alınan gündem maddeleri arasında şunlar yer aldı:

  1. Taksimetre Ücret Tarifesi: Konunun incelenmesi için komisyon kurulması ve kararın Çarşamba günü verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

  2. Spor Vadisi ve Cumhuriyet Parkı: 18 milyon lira ve 20 milyon lira kredi kullanılması güncellenerek oy birliğiyle kabul edildi.

  3. File Evlerinde Cami: 1.163 metrekare alanın cami yapılması tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

  4. Çocuk Kütüphanesi: İl Kültür Müdürlüğü ile yer tahsisi ve iptali oy birliğiyle kabul edildi.

  5. Belediye Personel Şirketi Kar Oranı: Karar düzeltilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

  6. Makine Parkı ve Ödenek Aktarımı: Yozgat Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı makine parkının destek hizmetleri müdürlüğüne bağlanması ve ödeneğin aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

  7. Suya Zam Yapılması: Gelir tarifesinin güncellenmesi ve suya zam yapılması konusunun plan bütçe komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

  8. Hurda Araç Satışı: Belediyeye ait 11 hurda aracın satılması oy birliğiyle kabul edildi.

  9. Personel Maaş Ödemeleri: Şirket personellerinin maaş ödemeleri konusunda kalan ödemelerin bu ay ödenmesi kararlaştırıldı.

  10. Güneş Enerji Santrali Projesi: İmar değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi.

  11. Konya Ovası Projesi: Belediye başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

  12. Orta Anadolu Projesi: Belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

  13. YBK Şirketi Kararı: Karar düzeltilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının Sonu

Toplantı, imar tadilatlarının görüşülmesiyle sona erdi. Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi'nin iyiye gittiğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.