Yozgat'ta yeni gönüllülerin peşindeler!

Yozgat'ta yeni gönüllülerin peşindeler!
Sorgun Gençlik Derneği,1 Ağustos - 9 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan proje için yeni gönüllüler arıyor.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı çerçevesinde yürütülen "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife)" projesi için yeni gönüllüler arıyor. 1 Ağustos - 9 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan projede, 40 gün boyunca Sorgun'da görev alacak dört gönüllüye ihtiyaç duyuluyor.

Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Avrupa Dayanışma Programı'nın gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, toplum yararına projelerde gönüllü olmaları için fırsatlar yarattığını belirtti. Uğuz, “Program, gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu gönüllülük programı, gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunuyor” dedi.

sorged-gonullu-ariyor.png

Başkan Uğuz, Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı'nın en az beş kişiden oluşan grupların iki hafta ile iki ay arasında gönüllülük yapmasına olanak tanıdığını ifade etti. Program kapsamında en az iki farklı ülkeden 18-30 yaş arası gençler, dayanışma amacıyla bir araya gelerek yüksek etkili projelerde yer alacak. "Sport for Healthy Life" projesi de bu çerçevede yürütülüyor.

Projenin detaylarına değinen Uğuz, gönüllülük faaliyetlerinin 1 Ağustos - 9 Eylül 2024 tarihleri arasında 40 gün süreceğini ve gönüllülerin haftanın belirli günlerinde spor kurslarına katılacağını belirtti. Gönüllüler, spor, sağlıklı beslenme, çevre ve kanser üzerine çeşitli faaliyetler düzenleyecekler. Haftada 35 saat gönüllülük yapacak olan gençler, haftada iki gün tatil yapacak. Programda gönüllülere 40 gün için 250 Euro cep harçlığı ödenecek. Gönüllülük takımında Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya ve Ürdün'den toplam 16 genç yer alacak.

Yozgat bölgesinde ikamet eden 18-30 yaş arası gençler projeye başvurabilir. Daha önce bireysel kısa dönem (2 ay) ve uzun dönem (12 ay) gönüllülük yapmış katılımcılar da başvuru yapabilir. Gönüllüler, görev ve sorumluluklarını içeren bir gönüllülük sözleşmesi imzalayacak. Gönüllülerin seçiminde, proje formundaki sorulara verilen cevapların kalitesi, projeye olan ilgi ve motivasyon, dil yeterliliği ve gönüllülük çalışmaları göz önünde bulundurulacak. Başvurular, Sorgun Gençlik Derneği tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek ve olumlu bulunan adaylarla ön görüşme yapılacak.

Gönüllülük programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Youthpass sertifikası verilecek. Bu anlamlı projede yer almak isteyen gençler, başvurularını Sorgun Gençlik Derneği’ne yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.