Yozgat'ta temel atma töreni için hazırlıklar tamamlandı

Yozgat'ta temel atma töreni için hazırlıklar tamamlandı
Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Harun Evcimen, 24 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek hizmet binası temel atma törenine tüm Yozgat halkını davet etti.

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Harun Evcimen, 24 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek hizmet binası temel atma törenine tüm Yozgat halkını davet etti. Yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Evcimen, yeni hizmet binasının yapımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat Belediyesi Çamlık Kahvaltı Salonu'nda düzenlenen programa, Başkan Harun Evcimen, oda üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Evcimen, Yozgat SMMMO'nun tarihçesi ve yeni bina projesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Başkan Evcimen açıklamasında, "24 Temmuz Çarşamba günü temelini atmayı planladığımız Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası hizmet binası hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Odamız, 3568 sayılı kanunun 1 Haziran 1989'da TBMM'de kabul edilmesi ve 13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle yasal statüsüne kavuştu. 1990 yılında ilimizde kurularak faaliyete başlayan odamız, kamu kurumu niteliğinde çalışan, ülkemizdeki 77 odadan biridir," dedi.

Evcimen, Yozgat SMMMO'nun geçmiş yıllarda kiralık binalarda faaliyet gösterdiğini belirterek, 2008 yılında TÜRMOB'un desteğiyle mevcut binaya taşındıklarını hatırlattı. Ancak artan üye sayısı ve mevcut binanın yetersizliği nedeniyle yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

2013 yılında, dönemin Oda Başkanı Mehmet Doğan'ın çabaları ve TÜRMOB'un destekleriyle, Atatürk Yolu üzerinde, Şehitler Fen Lisesi'nin tam karşısında 1.500 metrekarelik bir arsa satın alındığını belirten Evcimen, yeni binanın bu alanda inşa edileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl başında temel atma töreni planladıklarını ancak 6 Şubat'ta meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan deprem nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını anlatan Evcimen, "24 Temmuz Çarşamba günü inşallah temel atma törenimizi gerçekleştireceğiz. 1.500 metrekare arsa üzerine, zemin kat dahil üç kat ve toplam 900 metrekare kullanım alanı olan, bodrum katında modern bir kongre ve konferans salonu bulunan yeni hizmet binamızın temelini atacağız," dedi.

Evcimen, temel atma törenine basın mensuplarının yanı sıra meslektaşlar, misafir oda başkanları, TÜRMOB Genel Başkanı ve kurul üyeleri, siyasetçiler, bürokratlar ve diğer misafirlerin de katılacağını belirtti. Binanın inşaatının olağanüstü durumlar veya doğal afetler gibi mücbir sebepler olmadığı sürece önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacağını ve açılış törenini yapmayı arzuladıklarını ifade etti.

Başkan Evcimen, açıklamasının sonunda katılımcılara teşekkür ederek, "Bu zorlu ve meşakkatli yolda hep birlikte ilerleyeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.