Yozgat'ta tanıtım gerçekleştirildi! Artık hepsi tek numarada buluştu

Yozgat'ta tanıtım gerçekleştirildi! Artık hepsi tek numarada buluştu
Yozgat Acil Çağrı Merkezi, "Acil Durumda Tek Numara 112" farkındalığını artırmak amacıyla Yozgat Gençlik Merkezi'nde gençlere yönelik bir tanıtım etkinliği düzenledi.

Yozgat Acil Çağrı Merkezi, "Acil Durumda Tek Numara 112" farkındalığını artırmak amacıyla Yozgat Gençlik Merkezi'nde gençlere yönelik bir tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında açılan stantta, gençlere 112 Acil Çağrı hakkında bilinmesi gerekenler anlatılarak broşürler dağıtıldı.

112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğine vurgu yapan ekipler, acil yardım hattının asılsız ihbarlarla kullanılmasının ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Ekipler, “Vatandaşlarımızın acil yardım ihbar hattına asılsız ihbarlarla kötüye kullanarak hat yoğunluğu oluşturması, gerçek ihtiyaç sahiplerinin can ve mal kaybı riski yaşamasına neden olmaktadır. Her saniyenin hayati öneme sahip olduğu acil durumlarda, asılsız ihbarlarla personelimizi meşgul etmemek büyük önem taşımaktadır” dedi.

tek-numara-112-4.jpg

Farkındalık oluşturmak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi hakkında da bilgi veren ekipler, ülkemizde yangın, sağlık ve güvenlik gibi farklı acil yardım çağrıları için kullanılan numaraların tek numara (112) altında toplandığını belirtti. Bu sayede, vatandaşların acil durumlarda birden fazla numarayı hatırlamak zorunda kalmayacağı vurgulandı.

Ekipler, "112 acil çağrı merkezlerinde; sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve diğer gerekli birimlerin aynı mekânda bulunarak koordinasyon sağladığı co-location modeli tercih edilmektedir. Bu modelde, çağrıların alınması ve olayların takip ve koordinasyonu aynı salon içerisinde gerçekleştirilmektedir. Sistem, acil çağrı durumlarında vatandaşların tek bir numarayı bilmelerini ve tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmalarını hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

tek-numara-112-3.jpg

Projenin ülke genelinde yaygınlaştırılması çalışmaları hakkında da bilgi verildi. "Türkiye’nin 81 ilinde tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 112 acil çağrı merkezleri kurulacaktır. Bu merkezler, valiliklerin koordinasyon ve sorumluluğunda hizmet verecektir. 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna eklenen hüküm ile 112 Acil Çağrı Merkezlerinin yasal altyapısı oluşturulmuştur" denildi.

112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi ile vatandaşların ve yabancıların acil çağrılar için birden fazla numara bilme zorunluluğunun ortadan kalktığını belirten ekipler, maliyet tasarrufu ve hizmette etkinliğin sağlandığını da ekledi. İlgili kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin artırıldığına dikkat çekildi. Tüm acil çağrıların kayıt altına alınması, yabancı dil bilen personel istihdamı, iller arasında uygulama birliği ve çağrı merkezlerinde kullanılan teknik sistemlerin standartlaştırılması projenin önemli kazanımları arasında yer aldı.

Ayrıca, çağrı merkezlerinde kullanılan coğrafi bilgi sistemleri sayesinde olay mahallinin tespitinin kolaylaştığı, araç takip sistemi ile araç ve ekiplerin sevk ve idaresinin daha verimli hale geldiği belirtildi. Çağrıların karşılanmasından ekiplerin olay yerine ulaşmasına kadar tüm verilerin sistemde kaydedildiği, bu sayede istatistiksel verimlilik ölçümünün yapılabildiği ifade edildi. Uluslararası standartların ve gelişmelerin takip edilerek ülkemizdeki sisteme entegrasyonunun sağlandığı da vurgulandı.

Yozgat Acil Çağrı Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu etkinlik, acil durumlarda tek numara 112'nin önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve gençler arasında büyük ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.